11.7 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Qobuz in zwaar weer

Qobuz in zwaar weer

1
Qobuz in zwaar weer
Qobuz

Het gaat slecht met Qobuz. De lossless-dienst is afgelopen maandag 16 november onder curatele gesteld door een rechtbank in Parijs. Het bedrijf is met spoed op zoek naar nieuwe investeerders.

Qobuz is een Franse dienst dat concurreert met Tidal op het gebied van lossless-streaming. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook high-res muziekbestanden. Sinds vorig jaar kampt de dienst met geldproblemen en is de eigenaar op zoek naar nieuwe investeerders. Die hebben zich de afgelopen periode helaas niet gemeld voor Qobuz waardoor het toekomstperspectief niet zo rooskleurig is. Op zijn blog geeft Qobuz aan nog wel degelijk hoop te hebben dat er in de nabije toekomst een oplossing voor het financieringsprobleem komt.

Qobuz

Klanten

Het bedrijf verzoekt zijn klanten om de dienst niet de rug toe te keren en in plaats daarvan juist een helpende hand te bieden door een muziekabonnement en/of downloads af te nemen. Kopers van muziekdownloads lopen geen risico, omdat ze de bestanden meteen in bezit krijgen. Mensen met een maandelijks abonnement worden door Qobuz nauwlettend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Wie al voor een jaar vooruit heeft betaald, krijgt geld retour mocht Qobuz onverhoopt zijn deuren sluiten. Het budget voor niet-verbruikte periodes heeft Qobuz namelijk op een geblokkeerde rekening gestald. Kortom, klanten lopen naar verluidt geen risico door met Qobuz in zee te gaan.

Er is een online petitie gestart om Qobuz te redden.

1 REACTIE

 1. Tja dat zou toch erg jammer zijn als Qobuz er mee zou moeten stoppen.
  Hopenlijk vinden ze nog investeerders, wellicht lopen er nog artiesten of internet-guru’s rond die niet goed weten wat ze met al hun geld moeten doen en een statement willen maken.
  😉

  Maar op audiostream.com stond ook een berichtje en het viel mij op in de reacties dat er toch ook wel Amerikanen rondlopen die kopers zijn van muziekdownloads op Qobuz vanwege het assortiment en het iets is dat HDtracks niet genoeg heeft en Tidal niet doet.

  Er zijn nog wel wat andere webwinkels met muziekdownloads, maar veelal toch met een specifiek of beperkt assortiment aan genres/muzikanten/platenlabels.
  Bij Qobuz is dat inmiddels wel goed geregeld en ik koop er graag wat van muziekdownloads, de prijzen voor een heel album zijn vaak zo’n 6 tot 8 euro goedkoper dan dezelfde nieuwe CD in een winkel.
  Mja, dit wereldje is nogal wispelturig en vele muziekliefhebbers kiezen de makkelijke streaming-abo’s.

  (en nog iets geks…. al die download/streaming-diensten zijn ontstaan in EU-landen maar de meeste inmiddels ingelijfd door Amerikaanse marktpartijen. ‘If you can make it there, you can make it everywhere’?)