Raumfeld integreert ondersteuning voor Google Cast

6
Raumfeld-Google-Cast

Tegenwoordig bieden veel muziek-apps een handige optie om liedjes te casten naar een Google Chromecast. Vanaf begin 2016 is het met deze functie ook mogelijk om muziek te streamen naar speakers van het Duitse merk Raumfeld.

Met Google Cast lukt het om muziek naar hifi-apparatuur te casten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een mobiele app die ondersteuning biedt voor deze technologie. Verder is er een geschikte ontvanger vereist, zoals een Google Chromecast of binnenkort luidsprekers van Raumfeld. Speakers die Raumfeld vanaf de lente van 2016 verkoopt, zijn automatisch al uitgerust met deze technologie. Wanneer u al speakers van het Duitse merk hebt staan, is het noodzakelijk dat u in het voorjaar de nieuwste firmware installeert.

Raumfeld-Google-Cast

Welke apps?

Spotify, Google Play Music, Deezer, Plex en Napster zijn een greep uit het aanbod van muziek-apps die momenteel beschikbaar zijn. Voor het streamen van muziek kunt u uit de voeten met een Android-toestel, iPhone, iPad of Google Chrome-browser (pc). Overigens vindt er in tegenstelling tot bluetooth geen werkelijke audio-overdracht plaats tussen het mobiele apparaat en de Raumfeld-apparatuur. De speakers maken namelijk zelf verbinding met internet om de gewenste audiostreams op te halen en vervolgens af te spelen. Volgens Raumfeld levert dat een betere geluidskwaliteit op dan bij een bluetooth-verbinding het geval is.

6 REACTIES