13.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Audio USB Tuning zorgt voor kristalhelder pc-geluid

Audio USB Tuning zorgt voor kristalhelder pc-geluid

2
Audio USB Tuning zorgt voor kristalhelder pc-geluid

Door computers gegenereerd geluid bevat onvermijdelijk storingen en (al dan niet hoogfrequente) ruis. Met het Akiko Audio USB Tuning filter realiseert u in een handomdraai een schoner signaal.

Computers en laptops zijn in combinatie met een goede – liefst externe DAC – prima bruikbaar voor het beluisteren van muziek. Nadelen zijn er ook, want de voeding in deze apparaten is verre van geoptimaliseerd voor audio. Ruis en andere vaak hoorbare storingen zijn dan ook bijna onvermijdelijk. Door de nieuwe Akiko Audio USB Tuning – feitelijk een geavanceerd filter – in een vrije USB-poort te prikken worden deze storingen volgens de Nederlandse makers fors gereduceerd. Hoogfrequente elektromagnetische ruis wordt onderhanden genomen door een uitgekiende mix van natuurlijke mineralen die gekoppeld aan een interne antenne voor HF-straling. Het hele mengsel is gestabiliseerd met speciale zwarte hars waardoor microfonie-effecten voorkomt.

Meer dan alleen pc

De Audio USB Tuning werkt niet alleen in combinatie met een pc of laptop, maar op elk apparaat met een USB-aansluiting. Op deze manier is ook bijvoorbeeld uw NAS, streamer of DAC snel van een natuurlijker klinkende en vooral storingsvrije muziek te voorzien. Akiko levert naast dit USB-filter ook nog een uitgebreide range aan andere filters, bijvoorbeeld voor netspanning.

2 REACTIES

  1. Zijn er al mensen die dit filter hebben uitgeprobeerd? voor veel minder geld koop je een Audioquest jitterbug. Deze werkt welliswaar anders maar is effectief gebleken. Als dit filter RFI/EMI moet filteren dan kun je m.i. beter de componenten binnen de computer aanpakken door deze bijvoorbeeld met absorber sheets van Stillpoint te bekleden.