11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Denon PMA-2500NE geïntegreerde versterker met USB-DAC

Denon PMA-2500NE geïntegreerde versterker met USB-DAC

1
Denon PMA-2500NE geïntegreerde versterker met USB-DAC

Met de Denon PMA-2500NE haalt u voor een relatief zachte prijs een versterker met uitstekende papieren in huis. Ideaal is de ingebouwde USB-DAC waarmee u rechtstreeks vanaf de computer HD-audio af kunt spelen.

Het jaar begint goed voor liefhebbers van Denon, want aan de PMA-2500NE geïntegreerde versterker valt veel te beleven. Met een uitgangsvermogen van 2 x 160 Watt in 4 Ohm, geleverd door een versterker met Advanced Ultra High Current MOS Single Push-Pull-circuit en nieuwe Schottky-diodes is er genoeg ademruimte om ook volop van meer dynamische muziek te genieten. Een van de meest interessante opties aan deze Denon is zonder meer de USB-B-ingang voor de DAC. Hiermee speelt u vanaf de pc of laptop HD-muziek, de maximale samplefrequentie bedraagt 384 kHz bij 32 bits resolutie. De USB-ingang is overigens voorzien van een digitale isolator, waarmee HF-ruis die mogelijk geïntroduceerd wordt door een gekoppelde computer effectief wordt onderdrukt. Verder heeft Denon gekozen voor een ruisarm OLED-display en is voorzien in een hoofdtrafo met afzonderlijke voedingen voor de digitale en analoge circuits. Een Direct Mechanical Ground-constructie beperkt mechanische trillingen tot een minimum. Bijzonder is verder de analoge modus, waarbij alle niet-gebruikte onderdelen zoals het digitale ingangscircuit of display worden uitgeschakeld. Zo bent u zeker van een optimale geluidskwaliteit bij gebruik van een van de analoge ingangen.

DCD-2500NE SACD-speler

Denon heeft voor de bovengenoemde versterker een perfect passende tweede component gemaakt in de vorm van de DCD-2500NE Super Audio CD-speler. Via geavanceerde technieken zijn ongewenste trillingen zoveel mogelijk gereduceerd wat resulteert in een nauwkeurige uitlezing van de (SA)cd’s. Speler en versterker samen vormen een prima basis voor een Hifi-set die de grijze middenmoot verre overstijgt.

 

1 REACTIE