Ford voegt Apple CarPlay en Android Auto toe

1
Ford Sync

Wie veel op de weg zit, wil niets liever dan goede muziek voor onderweg. En hoe kan dat beter dan via een apparaat dat u altijd bij u hebt; de telefoon? Ford voegt nu ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto toe aan het infotainment-systeem. 

Ford gaat zijn Sync 3 infotainmentsysteem een update geven, zodat gebruikers hun iDevice en Android-systeem kunnen koppelen aan de auto. Handig, want zo hoeft u in feite niet meer uw telefoon uit de zak te halen: wel zo veilig natuurlijk.

Apple CarPlay

Apple CarPlay

Apple CarPlay brengt in feite de mogelijkheden van een iPhone naar de auto. Alles wat op de telefoon kan, kan nu ook via het ingebouwde systeem van de auto. Tefefoneren, navigeren, berichten ontvangen en muziek spelen gaat allemaal via het infotainment systeem. Leuk is dat het ook via de stem te bedienen is.

Android Auto

Android Auto

Google’s concurrent voor CarPlay van Apple is Android Auto. Ook daarmee kunt u bellen, navigeren, berichten versturen en ontvangen en natuurlijk muziek spelen. En ook dit is via de auto te bedienen.

Update

Wanneer de update komt, is nog niet bekend.

1 REACTIE