iLoud Micro Monitor, ‘s werelds kleinsten

0
iLoud Micro Monitor: kwaliteit in een handpalm

Met de iLoud Micro Monitor haalt u ‘s werelds kleinste monitorspeakers in huis. Hoewel onschuldig ogend produceren ze dankzij een klasse D-versterker een nette 50 Watt aan vermogen.

Eigenlijk zijn deze monitorspeakers bedoeld voor muzikanten en studio’s, maar wat let u om er het geluid van uw pc of notebook een flinke oppepper mee te geven? De meeste pc-speakersetjes zijn nog altijd van abominabele kwaliteit en dat kunt u van de iLoud Micro Monitor zeker niet zeggen. Elke speaker bevat een 3/4 inch zijden dome tweeter en 3 inch woofer plus bijbehorende grote, naar voren gerichte basreflexpijp. Het resultaat is volgens de fabrikant een monitorset die sprankelend hoog combineert met een heerlijk ‘open’ middentonensegment en natuurlijk stevige bassen.

DSP en Bluetooth

ik-multimedia-iloud-micro-monitor-6

De iLoud Monitor heeft een vlakke speakerkarakteristiek ongeacht de ruimte waarin de set geplaatst is. Dat is te danken aan de ingebouwde 56-bit DSP die de frequentiekarakteristiek in de gaten houdt. Aanpassen aan verschillende luisteromgevingen is eenvoudig dankzij een drietal EQ-schakelaars. Om precies te zijn: eentje voor hoog, eentje voor midden en een voor ‘desktop’-modus. Met deze laatstgenoemde schakelaar kan gekozen worden tussen – jawel – bureaumodus en een modus voor gebruik in het vrije veld. Behalve over analoge lijningangen behoort streamen via Bluetooth eveneens tot de mogelijkheden. De set komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt en moet €299,99 gaan kosten.