10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Linn Sondek LP12 show met Linn Krystal en booplinth

Linn Sondek LP12 show met Linn Krystal en booplinth

0
Linn Sondek LP12 show met Linn Krystal en booplinth

De eerste Linn Sondek LP12 shows van het jaar – georganiseerd door Beter Beeld & Geluid – staan gepland voor 21 en 23 januari. Gepresenteerd worden het gloednieuwe Linn Krystal MC element en booplinth.

Voor liefhebbers van vinyl heeft Linn dankzij de Sondek LP12 een legendarische status. De in 1972 geïntroduceerde draaitafel wordt nog steeds in vrijwel ongewijzigde vorm verkocht, enigszins gefinetuned door gebruik van moderne materialen. Voor velen is de LP12 de enige optie om LP’s te laten klinken zoals ze horen te klinken, om ieder facet van de muziek te ontsluiten. Om de Sondek LP12 nog beter tot z’n recht te laten komen is het gloednieuwe Linn Krystal element een prima investering. Gebruikt u de Majik of Akurate LP12-tafel, dan is upgraden naar het Krystal element zonder meer aanbevelenswaardig. Krystal vervangt het Klyde-element en stijgt qua prestaties ver uit boven z’n voorganger. Als vanzelfsprekend kunt u tijdens de Linn Sondek LP12 show het element beluisteren en uzelf overtuigen van de kwaliteiten.

booplinth

Om de LP12 te behoeden voor externe resonanties is een goede plint (ofwel frame) voor deze draaitafel onontbeerlijk. Booplinth is een wel heel bijzonder exemplaar omdat het gefreesd is uit één stuk solide bamboe. Lijmverbindingen, zwaluwstaarten of hoekverstevigingen zijn er dus niet, de booplinth bestaat echt uit één stuk homogeen bamboe. De eigenschappen van dit materiaal zijn vergelijkbaar met carbon laminaat, ofwel lichtgewicht, stijf en sterk. Door de fabricagemethode zijn alle booplinths exact gelijk aan elkaar, toleranties hoeft u dus niet bang voor te zijn. Uw LP12 klonk nog nooit zo stabiel, maar ook dat kunt u zelf beoordelen tijdens demonstraties op de genoemde data.