10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Manley koptelefoonversterker

Manley koptelefoonversterker

0
Manley koptelefoonversterker

De nieuwe koptelefoon – of hoofdtelefoon zo u wilt – versterker van Manley realiseert ook voor speakerloze luisteraars een high end-buizenklank.

Het luisteren via koptelefoons neemt in populariteit toe. Dat heeft ook Manley Laboratories geconstateerd, waarna actie is ondernomen. Het resultaat is de Manley Headphone Amplifier, geheel opgebouwd met warmgloeiende buizen. Zes in totaal om precies te zijn, voor de kenners: twee 12AT7A drivers en vier 6AQ5 triode’s voor de uitgangstrap. De versterker werkt geheel symmetrisch, wat betekent dat gebalanceerde koptelefoons rechtstreeks op de XLR-aansluiting ingeprikt kunnen worden. Overigens is ook voorzien in de voor huiselijke omgevingen meer gangbare ongebalanceerde jack-uitgangen. De volumeregeling verloopt via uiterst nauwkeurige relais die een weerstandsmatrix aansturen.

Beveiliging

Deze Manley koptelefoonversterker kan hoofdtelefoons met een scala aan impedanties aansturen. Hiervoor zijn drie bereik-instellingen beschikbaar: 12-50?, 50-200? en 200-600?. Verder is voorzien in een Headphone Overload Protection System (zou dat afgekort worden als HOPS?) waarmee exotische en (of) heel dure koptelefoons nooit overbelast worden. Bijzonder is dat de nieuwe Manley’s beschikken over toonregeling voor bas en treble. Klinkt – zo denkt Manley zelf al – vreemd voor een audiofiel product, maar voor de redenering dat ze al tientallen jaren ervaring hebben met studioapparatuur die daar eveneens over beschikt is natuurlijk ook wat te zeggen. Last but not least: de koptelefoonversterker is dankzij een stereo lijnuitgang ook inzetbaar als voorversterker. Het apparaat moet $2995 gaan kosten, de luxer ogend koperen uitvoering gaat voor een nog onbekende meerprijs over de toonbank.