13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Mark Levinson No 585 showtime

Mark Levinson No 585 showtime

0
Mark Levinson No 585 showtime

De Mark Levinson 585 geïntegreerde versterker is de waardige opvolger van de No. 383. Geheel aangepast aan het huidige tijdperk beschikt de No 585 over een ingebouwde USB-DAC. Of 585 ook werkelijk beter klinkt dan de gelouterde 383 kunt u zelf beluisteren op 22 januari bij Sound Gallery.

Evolutie of revolutie, deze vraag kunt u zelf beantwoorden door het beluisteren van zowel de No 383 en de nieuwe No 585 geïntegreerde versterkers van Mark Levinson. Laatstgenoemde apparaat is feitelijk een voortzetting van al het moois van zijn voorganger. De volledig differentiële klasse AB-eindversterker wordt gevoed door een 900 VA ringkerntrafo met aparte windingen voor het linker- en rechterkanaal. Elke elegant eenvoudig opgezette eindtrap bevat twaalf uitgangstransistoren en diverse compacte lokaal ingezette condensatoren. Deze opzet maakt het mogelijk om componenten dichter bij elkaar te plaatsen wat leidt tot een snellere reactie als er ineens snel om meer vermogen gevraagd wordt. De eindtrap levert 200 Watt per kanaal waarbij stabiliteit tot een speakerimpedantie van 2 Ohm is gegarandeerd.

USB DAC

Bijzonder is de ingebouwde USB-DAC – met als hart een ESS Sabre 32-bitter – waarmee u de No 585 direct op bijvoorbeeld een laptop of pc aansluit. De samplerate van 192 kHz in combinatie met een resolutie van 32 bits staan garant voor een prima geluid. Het scheelt u bovendien weer een extra apparaat in de audioketen, wat niet alleen ten goede komt aan de geluidskwaliteit maar ook aan de inhoud van uw portemonnee. Los van de USB-ingang beschikt de 585 ook over het traditionele arsenaal aan in- en uitgangen. Denk aan AES/EBU-in, 2 x coax-in, 2 x optisch-in en analoge aansluitingen. Beluister de No 585 zelf op 22 januari bij Sound Gallery, Noorderstationsstraat 53, 9716 AR Groningen.