11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Nordost komt met nieuwe digitale kabels

Nordost komt met nieuwe digitale kabels

0
Nordost komt met nieuwe digitale kabels

Het Amerikaanse Nordost heeft een hele serie nieuwe digitale interlinks. Het gaat om een nieuwe Tyr 2 75 Ohm, Tyr 2 110 Ohm en twee nieuwe ethernetkabels. 

De Tyr 2 75 Ohm is een coaxiale kabel met degelijke bnc-pluggen. Zo wordt de vereiste 75 Ohm gehaald die nodig is bij spdif overdracht. De kabel wordt geleverd met twee cinch-verlopen voor wie dat nodig heeft.

Nordost Tyr-2 AES

Er is ook een AES 110 Ohm-versie van de Tyr-2. Deze kabel is afgemonteerd met Neutrik gebalanceerde pluggen. Intern is een twin-axiaal ontwerp toegepast om interferentie zo veel mogelijk tegen te gaan.

Nordost Ethernet

De fabrikant heeft zijn aanbod ook uitgebreid met een tweetal ethernet-kabels. De blue-heaven en de Heimdall. De kabels zijn afgemonteerd met 8P8C pluggen. Volgens Nordost verbeteren de kabels de signaaloverdracht tussen de NAS en de streamer.

De Blue Heaven heeft een bandbreedte van 600 MHz en de Heimdall biedt 1000 MHz.