12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Porsche 911 soundbar

Porsche 911 soundbar

3
Porsche 911 soundbar

Men neme een demper en dubbele uitlaat van een Porsche 911 en combineert deze met een 200 Watt versterker. Het resultaat: een wel heel apart ogende soundbar die over alle gewenste connectiviteit beschikt.

Het is weer eens wat anders: een uitlaat met ingebouwde versterker. Toch is het precies dat wat het bekende designbureau van Porsche heeft uitgebracht, inclusief bijbehorend Porsche-prijskaartje. Het ziet er allemaal heel apart uit en lijkt gemaakt voor autoliefhebbers. Toch zien de audiospecs er ook best netjes uit. Ten eerste is er de 200 Watt versterker die het standaardgeluid van elke tv natuurlijk van een enorme boost voorziet. De 2.1 virtual surround soundbar beschikt over DTS TruSurround en een Dolby digital-decoder. Naast een analoge ingang is ook voorzien in twee digitale ingangen (coax en optisch). Verder zorgt Bluetooth voor een draadloze koppeling met mobiele apparaten. AptX maakt in dat geval verliesvrije signaaloverdracht mogelijk, mits de zendende kant deze techniek eveneens ondersteunt.

Theorie

Op zich lijkt het een maf idee om dempers en een uitlaat in te zetten voor een soundbar, maar eigenlijk is de gedachte zo gek nog niet. Wat Porsche namelijk doet is deze onderdelen ‘achterstevoren’ gebruiken (of misbruiken, zo u wenst). De demper in combinatie met de dubbele uitlaatpijpen fungeert in de soundbar namelijk als resonator, precies het effect dat een auto-ontwerper wil vermijden. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan is enig geduld wellicht nodig. Er is volgens Porsche erg veel vraag naar deze toch wel unieke soundbar en de levering begint pas in maart.