28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Audiolab M-DAC+, weer een beetje beter

Audiolab M-DAC+, weer een beetje beter

13
Audiolab M-DAC+, weer een beetje beter

Met een losse DAC houdt u de conversie van digitaal naar analoog zelf in de hand. De Audiolab M-DAC+ is de aanvulling op (of verbetering van zoals u wilt) op de M-DAC en Q-DAC uit dezelfde serie.

Wat direct opvalt aan de Audiolab M-DAC+ zijn de lekker grote bedieningsknoppen, twee in getal om precies te zijn. Daarmee zijn alle functies ergonomisch bereikbaar en drukt- of draait u  dus nooit verkeerd. Ook valt in vergelijking met de oorspronkelijke M-DAC het heldere en goed afleesbare OLED-display op. De basis wordt echter nog altijd gevormd door de ESS Sabre32 9019 chipset, waarmee audiodata met een maximale samplefrequentie van 384 kHz bij een resolutie van 32 bit uitgelezen kunnen worden.

DSD

Als vanzelfsprekend in dit streamingtijdperk ondersteunt de M-DAC+ ook DSD tot en met DSD256. Verder kan gekozen worden uit zeven filters voor PCM en vier voor DSD zodat u de DAC helemaal naar eigen wens kunt instellen en laten klinken. De van een stevige metalen behuizing voorziene M-DAC+ is verkrijgbaar is zilver en zwart waarbij de prijs alleszins meevalt: €1149.

13 REACTIES

 1. Ik ben het eens met Lotte, sorry to say, maar de genoemde site van Quad-raad ziet er uit alsof die door een 9 jarige is gemaakt, slecht en onoverzichtelijk het is duidelijk een beetje een hobby projectje en wat gerommel op een zolderkamer en wat spul importeren.
  Mijn voorspelling is dat deze “importeur” binnen een half jaar met stille trom verdwijnt en dat is zonde van deze mooie merken, maar niet voor het eerst.
  De audio markt is nu eenmaal totaal op zijn kop…..

   • Daarom typte ik ook serieuze importeur, niet een hobbyist die na een half jaar maar liefst een (1) hele dealer heeft kunnen vinden waar de vorige, ook al niet erg actieve importeur er tegen de 40 had inclusief een informatieve website met alle modellen en specificaties, wat deze importeur ook niet heeft. Ik vraag me echt af of hij wel weet dat hij Audiolab -en Mission- vertegenwoordigt…

    • Wel heel erg kort door de bocht Lotte. Ik heb eind van het vorige jaar de enige set uit de nieuwe 8300 serie mogen testen. Meer was er toen nog niet beschikbaar. Ook de definitieve productie van de hier genoemde M-Dac+ moet nog worden opgestart. Je zult het wel niet gek vinden dat deze nieuwe importeur met een schone lei, dus met de nieuwe spullen begint. Hij is ook zo realistisch om iemand op zijn dealerlijst te zetten als hij de spullen demoklaar heeft staan. Mocht je vragen hebben, schroom niet om ze te stellen.