10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi ELAC DA101EQ Debut series geïntegreerde versterker

ELAC DA101EQ Debut series geïntegreerde versterker

1
ELAC DA101EQ Debut series geïntegreerde versterker

Met de ELAC DA101EQ uit de Debut Series haalt u voor een relatief zacht prijsje een mooie geïntegreerde versterker van Duitse makelij in huis. Klassiek en modern gaan hier qua elektronica hand in hand.

De aanpak van de de nog te verschijnen ELAC begint in de DA101EQ bij de voedingsbron, deze bestaat namelijk uit een gemoduleerde schakelende voeding die het inkomende audiosignaal 400.000 keer per seconde bemonsterd. Aan de hand van dat audiosignaal wordt precies de optimale spanning aan de klasse AB-versterker geleverd wat voor een zeer hoge efficiëntie zorgt. De ‘slimme voedingstechniek’ wordt door ELEC BASH Tracking Amplifier genoemd en zorgt uiteindelijk voor een uitgangsvermogen van 100 Watt per kanaal in 4 of 8 Ohm speakers.

Ingangen genoeg

De compacte ELAC DA101EQ beschikt over een flinke hoeveelheid analoge en digitale ingangen, inclusief draadloos Bluetooth. Bijzonder aardig is de app die in combinatie met deze versterker kan worden ingezet om tot een optimale luisterervaring te komen. De in uw smartphone ingebouwde microfoon wordt daarbij gebruikt om het audiosignaal vanaf uw luisterpositie te meten, een DSP past het geluid vervolgens zodanig aan dat het precies waar u zit optimaal klinkt. Middels een extra meting kan tevens de mix tussen hoofdspeakers en subwoofer correct worden ingesteld. Diezelfde app kan – los van de eveneens meegeleverde klassieke afstandsbediening – ook als remote ingezet worden. Handig, want de kans dat u uw mobiel kwijtraakt is een stuk kleiner dan de kans op een onvindbare afstandsbediening zo leert ons de ervaring. Deze nieuwe ELAC versterker kost $599 dollar en dat zal in Euro’s uiteindelijk vast hetzelfde gaan worden. Uit dezelfde serie als deze versterker komt ook een Wifi-versie uit met typenummer DS- A101-G.

 

1 REACTIE

  1. Een Digitale Sound Processor was vroeger onbetaalbaar. Als de samenwerking met de smartphone echt goed werkt. Dan zou deze eigenlijk eens samen met de Lyngdorf TDAI 2170 (4,5 x duurder) getest moeten worden. Met eerlijke speakers (liefst electrostaten) of Grimm. Als je de eigenschappen leest zou het gehoormatig bijna het zelfde moeten klinken.Ben benieuwd of de leveranciers dit aandurven?