ELAC Discovery Streamer, ontsluit uw muziekverzameling

3
Deze Discovery Streamer van ELAC draait op software van Roonlabs

Om orde in de chaos te brengen wat uw muziekverzameling betreft is de ELAC Discovery Streamer DS-101-G een prima keuze. Software van Roonlabs zorgt voor veelzijdigheid.

Inderdaad nog een product van ELAC, maar dat is vooral omdat het zo mooi past bij de elders beschreven geïntegreerde versterkers. De ELAC Discovery Streamer (DS-101-G) uit de Discovery Series kan namelijk de centrale spil worden betreffende alles wat streaming is in huis. De software die op het apparaat draait is afkomstig van het bekende Roonlabs, dus u hebt geen pc meer nodig om toch van de voordelen van Roon te genieten. Tegelijkertijd heeft ELAC wat extraatjes toegevoegd aan het programma waardoor een zeer veelzijdig en bovenal gebruiksvriendelijk geheel ontstaat.

Slim, maar dan echt

Roon zoekt zelf metadata, songteksten, biografieën, concertagenda’s en veel meer bij muziek waar u naar luistert, waardoor organiseren eenvoudig wordt. Eindelijk vindt u snel wat u zoekt, waarbij het niet uitmaakt of de muziekbestanden zijn bewaard op uw NAS, een pc in het netwerk of een portable harddisk. Apps voor iOS en Android maken de bediening makkelijk en snel. De ingebouwde DAC ondersteunt samplefrequenties tot 192 kHz bij een resolutie van 24 bit. De ELAC Discovery Streamer is leverbaar vanaf medio maart en moet rond de €1000 gaan kosten. Voor de geïnteresseerden is deze streamer alvast te beluisteren op de Audio Show Alkmaar (13 en 14 februari).

3 REACTIES

  1. Ik heb het plezier gehad om deze Elac streamer (digitale output) te vergelijken met De Bluesound Node 2 en de Auralic Aries Mini, in alle gevallen digitaal naar een paar Dynaudio XD 600. Zelfs met een BOTW powersupply toegevoegd aan de Elac, was deze klankmatig (naar mijn mening) geen partij voor de Aries Mini, zelfs wanneer deze laatste met de standaard voeding werd ingezet.
    Wanneer er €1.000,- voor een streamer moet worden betaald staat voor mij de geluidskwaliteit voorop. Wanneer dat niet het geval is (en alleen dan wat mij betreft) kan de Elac een serieuze optie zijn.