18.5 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi Wilson Benesch Discovery II luisteren bij It Harkstee

Wilson Benesch Discovery II luisteren bij It Harkstee

0
Wilson Benesch Discovery II luisteren bij It Harkstee

Bij It Harkstee kunt u op 12 maart luisteren naar een set bijzondere luidsprekers: de nieuwe Wilson Benesch Discovery II. De voorgaande versie van deze speakers leverde al lovende kritieken op, constateer zelf of de vernieuwde ‘II’ het nóg beter doet.

Feitelijk is de Benesch Discovery II een monitorset, maar dan met een bijzondere benadering. Een ‘isobarisch laag’-systeem aan de onderkant van de speakers wordt hierbij gecombineerd met heel dicht bij elkaar geplaatste midden- en hogentoners. Het resultaat is een indrukwekkend geluidsbeeld inclusief een waaier aan laagweergave. Het frequentiebereik loopt door tot 30 kHz waardoor niets van het oorspronkelijke materiaal verloren gaat.

Luisteren

Mocht u benieuwd zijn hoe al dat op papier mooi klinkende materiaal nou in de praktijk klinkt, dan kunt op 12 maart tussen 11.00 uur en 17.00 uur bij It Harkstee terecht. Tijdens de show wordt de Discovery II aangestuurd door een Naim NAP 300 DR eindversterker; die is weer gekoppeld aan een Naim NAC-N272 voorversterker annex netwerkspeler. Mocht u ter plekke de kriebels krijgen: een setje Wilson Benesch Discovery II speakers gaat over de toonbank vanaf €20.500.

It Harkstee vindt u in Twijzelerheide (vlakbij Leeuwarden) aan de Bjirkewei 11.