14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Wolf Ear Audio Kitoki 1,5 Watt klasse A-versterker

Wolf Ear Audio Kitoki 1,5 Watt klasse A-versterker

0
Wolf Ear Audio Kitoki 1,5 Watt klasse A-versterker

Ja, u leest het goed: de Kitoki van Wolf Ear Audio levert slechts 1,5 Watt vermogen maar laat u daardoor vooral niet afschrikken. De klasse A-versterker beschikt over verrassende specs!

In een tijdperk waar vermogens veelal in veelvouden van 100 Watt worden uitgedrukt valt de Kitoki 1,5-Watter wel heel erg op met z’n bescheiden power. Toch zullen de echte liefhebbers watertanden bij het lezen van de specificaties. Zo heeft het Canadese Wolf Ear Audio ervoor gekozen om zo min mogelijk onderdelen in de signaalweg van deze ‘buizenbak’ te plaatsen, zo wordt de hele versterking afgehandeld door slechts één buis. Elektrolytische condensatoren zult u vergeefs zoeken in de voeding van deze versterker, er is zonder uitzondering gekozen voor filmcondensatoren die nooit kunnen lekken en ze presteren bovendien ook nog eens beduidend beter dan hun collega-condensators. De filtering van de uitgangsspanning is goed geregeld en zorgt voor een schone voeding van de eigenlijke versterker.

Geen terugkoppeling

Het ontwerp van de klasse A-versterker kent geen terugkoppeling en de uitgangsbuis is als constante stroombron geconfigureerd. Bij de koppeling tussen driver en uitgangstrap is wederom gebruik gemaakt van filmcondensatoren. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 100 kHz met minder dan 2% vervorming bij volledige uitsturing. Wolf Ear Audio wil de Kitoki zo betaalbaar mogelijk houden, waardoor extra franjes als meterjes, toonregeling enzovoorts ontbreken. Deze ‘bezuinigingen’ leiden inderdaad tot een verrassend prettig prijskaartje van – omgerekend – €1040. Wel geldt dat u high efficiency-speakers (93dB/W/m) moet gebruiken om van een fatsoenlijk volume te kunnen genieten.