11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Xanadu speakers opwaarderen en renoveren

Xanadu speakers opwaarderen en renoveren

0
Xanadu speakers opwaarderen en renoveren

Lang niet iedereen kan afstand nemen van de speakers waar hij of zij ooit verliefd op is geworden. De Nederlandse high-end luidsprekerbouwer Xanadu steekt een ieder met een gebroken hart de helpende hand toe.

Xanadu is een van de weinige oer-Hollandse luidsprekerbouwers die ons land rijk is en de reputatie van de speakers is uitstekend. Zo goed zelfs dat veel bezitters van de oudere speakers maar met moeite afscheid kunnen nemen van hun geliefde componenten. En toch, als er iets kapot gaat is het einde verhaal. Of niet, want Xanadu renoveert en modificeert een hele serie aan oudere klassiekers. Dat loopt van echt opwaarderen in de vorm van aangepaste filters, maar ook het vervangen van drivers, rolranden en meer is mogelijk. En zo klinken de oude boxen weer als nieuw, of soms zelfs nog beter. Ook ideaal om de oude set speakers elders in huis te gebruiken.

Onthulling op komst

We vermelden Xanadu natuurlijk ook niet zonder ándere reden, want we lezen sinds gisteren op de homepage van het bedrijf dat er een bijzondere onthulling op stapel staat. Of om even te citeren: ‘Hou Xanadu de komende tijd maar in de gaten, er hangt iets in de lucht, iets moois, iets heel moois……….’