Advance Acoustic X-i125 geïntegreerde versterker

0
De Advance Acoustic X-i125 geïntegreerde versterker

Advanced Acoustic heeft een gloednieuwe, veelzijdige geïntegreerde versterker in de vorm van de X-i125 voor u klaar staan. Inclusief high-end Bluetooth mogelijkheden.

De X-i125 is het resultaat van een jarenlange doorontwikkeling die zorgt voor een bewezen concept. De vernieuwingen in deze editie bestaan uit een volledig vernieuwde DAC-print, nu voorzien van de Cirrus Logic 8416CZZ low jitter DAC-chip. Daarnaast is voor de asynchrone USB-B-ingang gekozen voor de fameuze Wolfson WM8740, waardoor deze nu ook geschikt is voor een resolutie van 24 bit/192 kHz.

Advance Acoustic Bluetooth-stick

Bluetooth wordt over het algemeen niet in één adem genoemd met high-end. Toch kán het – met een beetje beleid – wel. Advance Acoustic heeft bij de X-i125 gekozen voor een Bluetooth-ingang. Hierop kan de optionele Advance Acoustic Bluetooth-ontvanger aangesloten worden. In tegenstelling tot reguliere Bluetooth ‘sticks’ is deze niet voorzien van een eigen DAC, maar wordt gebruik gemaakt van de DAC in de X-i125 zelf. Dat resulteert in uitstekende cijfers zoals bijvoorbeeld een vervormingsfactor van slechts 0,003%. De maximaal ondersteunde resolutie is 24bit/48 kHz. Uiteraard wordt aptX ondersteund zodat u vanaf bijvoorbeeld uw smartphone die dit protocol eveneens ondersteunt eindelijk naar echte hifi kunt luisteren. Los van Bluetooth en DAC bevat de X-i125 ook een nette 2 x 125 Watt (8 Ohm) versterker, een batterij aan in- en uitgangen (inclusief een subwoofer-uitgang) en voor de puristen een in drie standen instelbare schaalverlichting voor de meters. Bijzonder prettig is ook de prijs: slechts €1299. Klik hier voor meer info.