11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Bluesound lanceert software 2.0

Bluesound lanceert software 2.0

19
Bluesound lanceert software 2.0

We hebben het al eerder gehoord van importeur AND Benelux. Maar eindelijk is hij er dan: als we de Bluesound-app voor desktop openen zien we de melding dat er nieuwe software beschikbaar is. Versie 2.0 om precies te zijn. Dat moet een behoorlijk upgrade zijn. We zijn benieuwd!

De update duurt langer dan een ‘eenvoudige’ update. Niet gek: in feite is alles vernieuwd. Als we de changelog door lopen, zien we een behoorlijke lijst, waarbij een paar zaken opvallen.

Nieuw

Het is nu eenvoudig om vanuit de app een nieuwe speler te installeren. Dat is wel prettig voor wie graag een stappenplan erbij houdt. Radio Paradise is toegevoegd aan de radio-diensten. Het is nu ook mogelijk om in TuneIn custom channels toe te voegen. Tevens zijn er meer streamingdiensten bijgekomen.

En voor de fanatieke streamers onder ons: er is een HD-logo bij Qobuz en Tidal als er high-res wordt afgespeeld.

Nieuwe app

Wat ons opvalt in de app: er is direct toegang tot de playlist en ‘cover-view’. Dat is echt heel prettig, want in de vorige app was dat gewoon onhandig. Tevens is het volume gemakkelijker te regelen: veel preciezer. Een grote wens van de betere wederhelft van redacteur in kwestie.

De app voelt daarnaast sneller. Net als de respons van de spelers. Een tik op een album resulteert direct in spelen. Nu was er voorheen ook niet echt een vertraging, maar toch… het voelt allemaal net wat sneller.

Gewoon beter

Al met al is de update naar 2.0 zeer succesvol. De gehele ervaring is weer wat strakker en completer.

 

19 REACTIES

 1. Alweer ruim een jaar ben ik een tevreden gebruiker van een Bluesound Node2, bediening doe ik altijd met de desktop controller voor Windows 7. Ik heb een grote hekel aan het gepiel op kleine telefoonschermpjes, vandaar.
  Suggesties en problemen worden inderdaad zeer serieus genomen door Bluesound. Onlangs ontdekte ik iets raars: Als ik een album afspeel en ik voeg een compleet album toe met de ‘play last’functie, wordt dit laatste album weergegeven met de tracks in alfabetische volgorde in plaats van de gewenste numerieke. Zojuist de app geopend en er was een pop up om de update te runnen. Omdat ik eerst wilde checken of de bovengenoemde fout er nog steeds in zat, even op ‘delay 24 hours’ geklikt. Ik dacht dat de update er gelijk wel uit zou komen in de çheck for updates’ functie onder help. Nee dus: morgenavond kan ik dan hopelijk updaten.

 2. Toch blijf ik het lastig vinden, ik hoor veel positieve verhalen over de Node II. Echter ook dingen als 6W verbruik in stand-by of dan in diepe stand-by maar dan schijnen een aantal instellingen weg te zijn.

  Stiekum maak ik er hier maar gebruik van (vraag staat op forum maar daar is het niet heel druk).

  Wat zou je kiezen, Node II, Pioneer A70/A50 of Cambridge CXN?

 3. Wat voor mij nog steeds ontbreekt is een soort “Albummode” waardoor ik makkelijk binnen een album kan navigeren zonder in de playlist te moeten prutsen. Ik hoef zelf ook niet een playlist die eeuwig wordt aangevuld, tenzij ik uitdrukkelijk die keuze maak om bepaalde comfortredenen (vb.: een feestje). Een album is toch een artistiek concept ? Maar dat staat blijkbaar haaks op de losse nummertjesredenering in de streamingwereld. Misschien heeft Alpha-Audio intussen voldoende autoriteit om hiervoor eens een pleidooi te houden bij Bluesound ?

  • Wij én de consument kunnen altijd ideeën aandragen bij Bluesound. Mijn ervaring is dat deze feedback zeker serieus genomen wordt, mits goed onderbouwt. Ik begrijp echter niet helemaal wat je bedoelt met navigeren binnen een album. Kan je dat toelichten? Je kan nu immers een compleet album toevoegen aan de playlist. De playlist kan je in zijn geheel wissen of aanvullen. Dus naar mijn idee kan al wat je wilt. Of begrijp ik je wens niet goed?

   • Dag Jaap,
    Als muziekfanaat ben ik erg blij met de muzikale kwaliteit die Bluesound me levert. Echter, hoewel het werken met playlists een functionaliteit die groot nut heeft, biedt dit bij het afspelen van één album enkel een workaround. En dat gaat eigenlijk voorbij aan wat basic “muziek luisteren” is. Ik wil graag (en firma’s als Bluesound met mij, veronderstel ik) dat ook mijn echtgenote of mijn ouders mee kunnen genieten van mijn Bluesound. Zij moeten eenvoudigweg een album kunnen kiezen, wat dan moet resulteren in één albumvenster waarin naast de cover àlle nummers in volgorde worden weergegeven, met duidelijke indicatie van welk nummer aan de gang is. Als ik dan op één van de andere nummers klik, begint het album vérder te spelen vanaf dat nummer + aansluitend de andere nummers in volgorde. Wanneer ik terugkeer naar een vorig nummer wil datzelfde effect. Wanneer ik het album sluit, hoeft er echt niks in een playlist die ik ook nog eens moet clearen om het overzicht bij een volgend album te kunnen bewaren. Wanneer ik ondertussen even naar een ander album zoek, mag dit overzichtsscherm (een veel uitgebreidere “now playing”) bovendien niet verdwijnen.
    Kijk, wanneer je vandaag een nummer verderop in het spelende album wil kiezen, moet je ofwel terugkeren naar de playlist (die toch minder helder is dan het overzicht dat je nu krijgt bij keuze van een album), ofwel klik je een nummer aan in het overzicht met als effect een bijkomend nummer in de playlist, met dan weer het niet verder respecteren van de albumvolgorde.
    Mijn echtgenote en mijn ouders zijn vérre van computernerds, integendeel. Ik zou hen graag mee laten genieten van mijn verzameling zonder noodzaak aan begeleiding. En wil men ook deze mensen winnen dan moet eerst die “old school” basisbehoefte (“ik wil dit album spelen”) op simpele wijze voorhanden zijn. Daarom pleit ik voor een “Albummode” naast een “Playlistmode”. Dan hebben àlle muziekfanaten, zowel de technisch onderlegde nerds als de veel grotere groep van niet-nerds, een heldere keuze.