10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi DragonFly Black en Red nu leverbaar

DragonFly Black en Red nu leverbaar

0
DragonFly Black en Red nu leverbaar

Om uw laptop, smartphone of tablet in een handomdraai van hi-res geluid te voorzien zijn de nieuwe DragonFly Black en Red USB-DAC’s met ingebouwde hoofdtelefoonversterker ideaal.

We hebben de DragonFly Black en Red-edities al eerder aangekondigd, nu zijn ze ook daadwerkelijk leverbaar. Het bijzondere van deze USB DAC/koptelefoonversterker-combi’s is dat ze naadloos samenwerken met diverse apparatuur. Of het nu gaat om een Windows laptop, een Macbook, een iPhone of een Android tablet: voor alles geldt: inprikken en luisteren maar. De Black-uitvoering is de goedkopere variant gebaseerd op de ESS Sabre 9010, terwijl de Red voorzien is van een ESS Sabre 9016. Laatstgenoemde beschikt over hoogwaardige digitale volumeregeling, de Black over de analoge equivalent die ook te vinden is in de roemruchte voorganger van de DragonFly-DAC’s.

PIC

Door voor een andere microcontroller te kiezen – een PIC32MX – is het stroomverbruik ten opzichte van de oorspronkelijke DragonFly met maar liefst 77% verminderd, terwijl tevens de signaal-ruisverhouding verbeterd is.Hoewel de gebruikte en reeds genoemde ESS Sabre’s veel meer kunnen is gekozen voor een maximale kwaliteit van 96/24. Ten eerste scheelt dat namelijk het installeren van speciale drivers, maar ook komt het de kwaliteit ten goede volgens de ontwerpers. Hogere bitrates vergroten de kans op storingen, waarom zou u het risico lopen? De beide DAC’s zijn erg prettig geprijsd: De Black kost €99 en de Red gaat voor €199 over de toonbank. Om ze te kunnen gebruiken in combinatie met een iPhone, iPod Touch of Ipad is verder Apple’s Camera Connection Kit nodig, die feitelijk een USB-aansluiting levert waarop veel meer aangesloten kan worden dan alleen een camera (zelfs veel standaard USB-toetsenborden werken, om maar wat te noemen). Voor de meeste Android-toestellen is een een OTG-adapter nodig.