Marantz NR1607 met Dolby Atmos en DSD

2
De Marantz NR1607

Met de nieuwe Marantz NR1607 herdefinieert Marantz het begrip compact; deze 7.1 AV-receiver is slechts 10 cm hoog. Elk kanaal is toch mooi voorzien van een eigen eindtor.

Hoewel Marantz de NR1607 presenteert als een receiver is dat niet helemaal in de klassieke zin van de betekenis. U zult namelijk vergeefs zoeken naar een FM- of DAB+-tuner. Daarentegen ondersteunt het apparaat wel DSD-streams en internetradio, dus uiteindelijk behoort ‘gewoon’ radioluisteren wel tot de mogelijkheden. Alleen bent u met dit toestel niet meer gebonden aan alleen lokale of landelijke zenders. Verder geldt dat de Marantz NR1607 van huis uit Dolby Atmos (tot 5.1.2) ondersteunt, DTS X en DTS Neural:X zijn eveneens beschikbaar na een firmware-update.

Connected

De 1607 is zonder meer connected te noemen. U koppelt het apparaat aan uw (thuis)netwerk en internet via dual band wifi of LAN, terwijl AirPlay, Bluetooth, Spotify Connect, netwerk audio streaming en meer paraat staan. DSD 2,8/5,6 MHz, FLAC, ALAC, AIFF en WAV-ondersteuning zorgen voor de meest optimale weergave van ongecomprimeerd geluid. 8 HDMI-ingangen (4K/606 Hz passthrough) waarvan één op het frontpaneel zorgen dat de NR1607 helemaal op z’n plek is als centrale spil van het home entertainment-gebeuren. Conversie van analoge videobronnen naar HDMI alsmede upscalen van SD en HD naar tot 4K-resolutie is mogelijk.

2 REACTIES