11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Roon aanbeland bij versie 1.2

Roon aanbeland bij versie 1.2

15
Roon aanbeland bij versie 1.2

Roon Labs – makers van de welbekende Roon audiomanager-software – heeft een grote update naar versie 1.2 uitgerold met heel veel nieuwigheden aan boord.

Roon 1.2 biedt ondersteuning voor de al even nieuwe Bridge-app. Na installatie van dit programma – beschikbaar voor Windows, Mac OS X, Android en iOS – maakt u van bijvoorbeeld een pc of smartphone een ontvanger voor streams vanuit Roon. Zeker als u een apparaat voorzien van Bridge koppelt aan een high end DAC biedt dat interessante mogelijkheden! Ook nieuw is de app Remote voor iOS en Android, hiermee maakt u van uw smartphone in een handomdraai een geavanceerde afstandsbediening voor apparatuur waarop Roon draait.

Radio

De nieuwste versie van de software beschikt verder over een ingebouwde ‘tuner’ voor internet radio, wat een welkome toevoeging is voor een ieder die van het aloude medium radio in een nieuw jasje houdt. Meer dan genoeg nieuwigheden dus en daardoor aanbevelenswaardig om zo snel mogelijk te upgraden.

15 REACTIES

  1. Alle waar naar zijn geld. Daarom lijkt het mij verstandig om een duidelijk verschil te maken in de functionaliteit van het bibliotheekbeheer enerzijds en de pure audio luisterkwaliteiten anderzijds. Wie het eerste heel belangrijk vindt – en dat moet wel relativeren – kiest waarschijnlijk voor Roon. Wie gaat voor audio kwaliteit highend heeft naast Roon ook andere vele goedkopere alternatieven. Dit aspect zou ik bij recensies over Roon graag boven water houden. De eerste luister recensies geven aan dat Roon heel goed is, maar niet extreem veel beter dan andere goede betaalde en ook gratis highend players.

  2. Net m’n eerste installatie gedaan: Core op Windows kist samen met de muziek, Totaldac D1-Server endpoint en een controller op ‘t Macje… Alles werkte in 1 keer. Klinkt niet anders dan de LMS/Squeezelite combi op diezelfde Totaldac. Wel een shitload aan muziek informatie. En het ziet er netjes uit, maar dat mag ook voor die 249,00 euro. Alhoewel, da’s dan voor de rest van m’n leven…