11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Alpha goes Vinyl

Alpha goes Vinyl

5
Alpha goes Vinyl

Jep… na de afgelopen High End Munchen is het zover: de knoop is doorgehakt. Ook Alpha Audio gaat zo af en toe eens aandacht besteden aan vinyl. Nee: niet redacteur in kwestie; die blijft lekker streamen en blijft ver van die zwarte schijven vandaan. Maar een klein, select groepje auteurs mag onder bepaalde voorwaarden – nog nader te specificeren – de handen branden aan die draaiende plateaus met naalden en RIAA-curves. 

Lezers die hier vanwege de ‘All About Digital’ en streaming zijn, hoeven niet bang te zijn. Alpha Audio zal zonder enige twijfel als hoofdpilaar digitale audio behouden. Dat is hoe Alpha Audio is begonnen en dat is waar Alpha focus op blijft houden. Niet voor niets hebben we onlangs zeven multiroom audio systemen naast elkaar gezet. En niet voor niets zijn we altijd met netwerkjes, computers en DSP’s in de weer. Dat is waar we van houden.

Niet of / of, maar en / en!

rocket-top-spin-pizzasnijder-hoofd

Maar feit is wel: vinyl is bijzonder populair. En naar onze mening kan het prima naast elkaar bestaan. En mengen, want feit is: waarom zou je niet beide doen? Muziek moet fun zijn. De hobby idem. En beide media kunnen dat bieden. Of het nu klooien met kabels en dacs is, of het afstellen van naaldjes en het wassen van platen.

Alpha insteek

Natuurlijk gaan we wel altijd proberen om een Alpha Audio insteek te vinden. Dat kan zijn dat een bepaald product iets bijzonders kan doen. Of dat we eens goed gaan kijken wat precies de weergave-verschillen zijn met digitale media en high-res files. Kortom: we bieden u niet alleen degelijke reviews, zoals u dat ook gewend bent van ons, maar we gaan ook proberen het vinyl-verhaal origineel te benaderen.

Stay Tuned!