11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Bowers & Wilkins in handen van startup

Bowers & Wilkins in handen van startup

7
Bowers & Wilkins in handen van startup

Het is toch een wat rare gewaarwording als je op de website van een vrij onbekende startup leest dat zij het gerenommeerde Bowers & Wilkins hebben overgenomen.

Het staat er toch echt: Bowers & Wilkins is overgenomen door de startup eva Automation en oprichter hiervan Gideon Yu is er maar wat trots op. Hoewel de gang van zaken in eerste instantie wat vreemd lijkt, valt dat in de praktijk wellicht reuze mee. Gideon Yu, oud Facebook-medewerker, realiseert met zijn bedrijf interessante en vernieuwende apparatuur op het vlak van AV. Ook high end audio is een constant evoluerend vakgebied waarbij frisse en sprankelende invalshoeken zeer gewenst zijn. De oude Britse rot B&W zou er zomaar ineens groot profijt van kunnen hebben.

In de pijplijn

Nu B&W-oprichter Joe Atkins definitief besloten heeft om zijn aandelen te verkopen ontstaat – hopelijk – een heel nieuwe generatie innovatieve en grensverleggende producten. Vooralsnog ligt Yu geen enkel tipje van de sluier op. Er wordt volgens hem achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe producten, maar er tot de tijd rijp is geen mededelingen hierover worden gedaan.

 

7 REACTIES