11.8 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Google kiest Harman als audiopartner

Google kiest Harman als audiopartner

0
Google kiest Harman als audiopartner

Google kiest voor Harman als het gaat om audiotechniek voor in de nieuwe modulaire Android smartphone Ara. Upgraden van geluid wordt simpeler dan ooit.

Het idee van een modulair mobieltje bestaat al langer maar is nooit grootschalig uitgewerkt. Jammer, want waarom zou je een verder nog perfect werkende smartphone weggooien omdat de processor na een jaar verouderd is en een nieuwere versie van het besturingssysteem niet meer trekt? Of – meer bekend terrein – waarom gaan voor standaardgeluid van gemiddelde kwaliteit als u ook middels het vervangen van een module kunt kiezen voor een high-end variant? Precies dat soort mogelijkheden biedt Google met de Ara, een Android smartphone die uit losse modules is opgebouwd.

Wisselen

Bevalt een onderdeel van de Ara u niet, dan prikt u simpelweg een ander onderdeel in. Dat wordt dan bijvoorbeeld een geluidsmodule van Harman, of desnoods een snellere en meer capabele GPU voor het stottervrij afspelen van 8K-content. Qua beeldkwaliteit een beetje zinloos op een mobiel, maar als bijvoorbeeld over een jaar of anderhalf bepaalde content alleen in 8K-formaat is te vinden, dan betekent dat in ieder geval niet het einde van uw duurbetaalde toestel. Overigens gaat Harman zich bij de zoekgigant ook bezig houden met Project Soli, een aanraakloze op radar gebaseerde gebruikersinterface. Interessante ontwikkelingen in ieder geval. Nu maar hopen dat er ook een modulaire tablet gaat verschijnen.