14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Meizu Gravity met zwevend scherm

Meizu Gravity met zwevend scherm

1
Meizu Gravity met zwevend scherm

Een Bluetooth-speaker is er qua ontwerp (en ook klank…) vaak eentje van het type 13-in-een-dozijn, zo niet de Meizu Gravity. In ieder geval het design is opvallend.

Eigenlijk kun je stellen dat de Chinezen op het punt staan waar de Japanners in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw stonden. De ‘kopieerfase’ waarbij klakkeloos apparaten van A-merken gekopieerd worden is zonder meer nog aanwezig. Maar langzaam aan verschijnen ook eigen in-house ontworpen producten die zonder meer over A-merk capaciteiten beschikken. Feitelijk is het dan ook wachten op de Chinese equivalent van bijvoorbeeld Sony, daarna kan het snel gaan. Meizu is een van de potentiële kandidaten. In China vooral groot op het vlak van smartphones probeert het aan de andere kant van de grote plas naam te maken met bijvoorbeeld een gloednieuwe Wifi/Bluetooth-designspeaker (in wording).

Zwevend

De Meizu Gravity is ontworpen door de Japanse designer Kosho Tsuboi en staat garant voor zichtbare onzichtbaarheid. Een slim gevormde (plexi)glazen houder zorgt voor een soort van optische illusie waardoor de speaker lijkt te zweven. Nog interessanter is de schuine hoek bovenaan de houder: dit maakt de houder tot een prisma. Trackinfo enzovoorts worden geprojecteerd via dit prisma waardoor er een soort van zwevend display in de houder ontstaat. Leuk bedacht en het idee heeft inderdaad potentieel. Vooral ook omdat er eveneens aandacht is besteed aan de geluidskwaliteit en connectiviteit. Zo is voorzien in Dirac en kan de speaker – eenmaal gekoppeld aan een wifi-netwerk – streams van onder meer Spotify, tunein en last.fm ontvangen. Maar alles vooralsnog op papier, want het betreft een Indiegogo-project waar eerst geld ingezameld wordt alvorens de productie daadwerkelijk van start gaat. Momenteel is de helft van de beoogde $100.000 dollar al binnengehaald, dus het gaat de goede kant op

1 REACTIE