11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Oppo Sonica, Chinese multiroomspeaker

Oppo Sonica, Chinese multiroomspeaker

0
Oppo Sonica, Chinese multiroomspeaker

Dat Chinezen bekend staan om leentjebuur is bekend, en blijkt ook maar weer eens uit de Oppo Sonica multiroomspeaker die toch wel erg veel lijkt op hetgeen Sonos produceert.

Met de Sonica probeert Oppo zich in het ‘betere segment’ van multiroomspeakers te plaatsen. Kijkend naar de specificaties lijkt dat best aardig gelukt. Het ontwerp stamt van Igor Levitsky, die ook tekende voor de tamelijk succesvolle koptelefoons van Oppo. De speaker ondersteunt hi-res audio in de bestandsformaten FLAC, ALAC en WAV bij een kwaliteit van maximaal 24/192. Presets voor verschillende kamergrootten optimaliseren het geluid voor elke luisteromgeving.

Netwerk

U kunt muziek afspelen via DLNA, USB, Bluetooth en Airplay. Door meerdere van deze speakers in hetzelfde netwerk te koppelen bouwt u in een handomdraai een multiroomsysteem. Wat de Oppo Sonica in onze contreien precies moet gaan kosten is nog niet duidelijk, maar Oppo zelf noemt een prijs van $299. Zeer vergelijkbaar overigens met soortgelijke concurrerende speakers van bijvoorbeeld Sonos. Compatibiliteit met andere merken is er echter niet, al zie je bij Chinese producten vaak dat via ‘alternatieve firmware’ iets dergelijks achteraf alsnog te realiseren is. Zonder meer een interessante speaker voor een ieder die in multiroom is geïnteresseerd.