13.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Q Acoustics Concept 500, klaar voor de toekomst

Q Acoustics Concept 500, klaar voor de toekomst

0
Q Acoustics Concept 500, klaar voor de toekomst

Met de op de net afgelopen high end Munich gepresenteerde Q Acoustics Concept 500 zien we wat we in de nabije toekomst op luidsprekergebied kunnen verwachten. Bestellen maar vast!

Q Acoustics trok flinke belangstellingen van zowel pers als potentiële kopers op de High End Munich van dit jaar. De Concept 500 speakers hoefden niet veel moeite te doen om – in positieve zin – op te vallen. De gepresenteerde Concept 500 speakers waren nog een studie, de uiteindelijke versie wordt in september van dit jaar gelanceerd. De commentaren waren echter nu al positief, dus het zal met de uiteindelijke geluidskwaliteit ook wel snor zitten.

Jubileumspeakers

De Q Acoustics Concept 500 (C500) speakers zijn feitelijk ook meteen jubileumspeakers, Q Acoustics bestaat dit jaar namelijk precies 10 jaar. In dit tijdsbestek hebben ze 35 internationale prijzen in de wacht gesleept en de C500 lijkt ook weer flink wat nominaties in de wacht te gaan slepen. Zo is wederom samengewerkt met de ontwerpers van Fink Audio en IDA. De Gelcore-techniek van Fink – eerder al toegepast in de Concept 20 en Concept 40 speakers – reduceert kasttrillingen op spectaculaire wijze. Meer informatie over de C500 is hier te vinden, ook voorintekenen is een optie. Zo weet u zeker dat u tot de eersten met deze speakers in huis behoort, altijd leuk.