11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi TIMBER Audio plant houten hoofdtelefoon

TIMBER Audio plant houten hoofdtelefoon

1
TIMBER Audio plant houten hoofdtelefoon

TIMBER Audio is een jong bedrijf bomvol verfrissende ideeën, zoal de ‘houten’ hoofdtelefoon die vanaf 6 juni als Kickstarter-project gaat lopen.

Hout en audiofiel geluid gingen altijd al prima samen, dus heel vreemd is het ook weer niet dat TIMBER Audio kiest voor dit basismateriaal. Omdat het een nog heel jong bedrijf (waarschijnlijk) zonder al te veel kapitaal betreft is gekozen voor een Kickstarter-campagne. Deze gaat lopen vanaf 6 juni.

Hout en alumium

De Prelude – zoals de beoogde koptelefoon moet gaan heten is – na succesvolle afronding van de financieringscampagne – verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Het onderscheid zit hem in de gebruikte houtsoort zodat u iets naar smaak – variërend van licht tot donker getint – kunt kiezen. Het aardige is dat al naar gelang de houtsoort ook de klankkleur varieert; zo bepaalt u zelf of u voor hard en helder of meer warm geluid gaat. Het frequentiebereik van alle uitvoeringen ligt tussen 20 Hz en 20 kHz, waarbij gebruik gemaakt wordt van 40mm drivers. De impedantie bedraagt 32 Ohm. Naast de houten oorschelpen zorgt aluminium voor een verdere afwerking. Het ziet er in ieder geval allemaal schitterend mooi uit, dus daar hoeft u het alvast niet om te laten. Hoe het klinkt? Afwachten tot de gewenste $55.000 dollar aan Kickstartergeld is opgehaald.

1 REACTIE