11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Trobla, een akoestische versterker

Trobla, een akoestische versterker

2
Trobla, een akoestische versterker

Het geluid van de gemiddelde smartphone klinkt blikkerig, met de Trobla akoestische versterker – werkt dus zonder batterijen – pep je het geluid snel en milieuvriendelijk op.

De minuscule speakertjes in een smartphone kunnen nooit een volledig geluidsspectrum weergeven, met name de lagere middentonen en bassen moeten het ontgelden. De oplossing om toch van goed geluid uit een mobieltje te genieten is ofwel gebruik maken van een koptelefoon of een externe speaker. Bij dat laatste denken de meeste mensen aan een Bluetooth-exemplaar of tenminste iets met een ingebouwde elektronische versterker. Dat het ook heel anders kan bewijst Trobla met de mooi ogende akoestische speaker, die overigens voor €99 over de toonbank gaat.

Batterijloos

Wat de Trobla in feite is, is een soort van hoorn. Het principe van de akoestische versterker is al heel oud, denk maar aan de antieke opwindgrammofoons met hun indrukwekkende hoorn erboven op. Nu is zo’n hoorn niet echt praktisch om mee te nemen en er zijn ook andere oplossingen om geluid efficiënt akoestisch te versterken. De Trobla is naast versterker ook meteen een houder voor de smartphone; het geluid uit de speakertjes aan de onderkant klinkt als nooit tevoren door het kiene ontwerp. Mocht u overigens nog twijfels hebben over een concept als dit: leg u smartphone voor de aardigheid eens in een kartonnen doos (soms is een beetje heen-en-weer schuiven voor de optimale plek noodzakelijk) en u zult horen dat het geluid al een stuk harder en dieper klinkt. Een akoestische speaker heeft verder als voordeel dat deze altijd gebruiksklaar is, batterijen en elektronica ontbreken immers.

2 REACTIES