20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Windows 10 gaat geld kosten

Windows 10 gaat geld kosten

3
Windows 10 gaat geld kosten

Eigenlijk tegen de verwachting in heeft Microsoft daadwerkelijk besloten toch geld te gaan vragen voor Windows 10, na 29 juli dit jaar. De Home versie gaat $119 dollar kosten.

Eigenlijk had niemand nog verwacht dat Microsoft na een jaar gratis weggeven van Windows 10 uiteindelijk toch nog geld durfde te gaan vragen voor dit besturingssysteem. Toch schijnt de kogel door de kerk en moet er wel degelijk een (behoorlijk) bedrag voor upgrades na 29 juli betaald gaan worden. Vooralsnog is alleen de upgradeprijs van de Home-versie bekend: $119 dollar. Dat is best veel, zeker gezien het feit dat de consument tegenwoordig min of meer gratis updates van besturingssystemen verwacht. Denk OS X, iOS, Android en ga zo maar door. Waarom Microsoft uiteindelijk toch (weer) voor een betaalde Windows heeft gekozen is dan ook niet helemaal volgens de wetten van de logica te verklaren.

Audio

Dat we Windows 10 vermelden op een aan ‘het betere geluid’ toegewijde site heeft natuurlijk alles te maken dat velen onder u inmiddels – al dan niet noodgedwongen – Windows 10 gebruiken. Maar ook zijn er audioliefhebbers met een perfect draaiende symbiose tussen bijvoorbeeld Windows 7 en aangesloten USB-audiospullen. Draait u nog altijd een oudere versie van Windows en bevalt deze u, laat u deze laatste anderhalve maand dan vooral niet gek maken. De kans dat oudere audiodrivers niet (goed) werken onder Windows 10 is levensgroot, en als een fabrikant van een kostbaar USB-audio-apparaat geen drivers voor Windows 10 heeft gemaakt hebt u een probleem. Controleer dus eerst of er voor alle aangesloten en in gebruik zijnde apparaten recente 10-drivers beschikbaar zijn. Is dat het geval dan kunt u de overstap in overweging nemen. Indien niet: blijf vooral bij uw oude OS. Prettig nieuws ook meteen: na de 29ste houden de uitermate vervelende upgrade-meldingen eindelijk op en kunt u in alle rust uw oude systeem blijven gebruiken.

3 REACTIES

  1. Dacht laat ik het proberen. Het 1ste wat niet meer werkte was de HDMI uitgang. Nu mag ik mijn audio files (een Terra byte) niet meer gebruiken, dit kon eerst wel met WEE (geen schrijffout) 10, dat werd mij te gortig, ik ga weer terug naar Windows 7. KAN NIET!! Wat ik ook probeer onmogelijk DE D: PARTITIE (stond het HP bestand) sommige externe schijven worden niet meer herkent. Oude back-up’s allemaal ONBRUIKBAAR. Het WEE OS van Microsoft is niet het slimste, ik stap over op IOS. De laptop’s van Google wordt straks de nieuwe #1 inzake omzet. Twijfel nog of ik ga stoeien met Linux.