15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Akiko Audio RCA Tuning caps

Akiko Audio RCA Tuning caps

2
Akiko Audio RCA Tuning caps

Met de nieuwe RCA Tuning caps van Akiko Audio slaat u twee vliegen in één klap: binnendringend stof bij niet-gebruikte in- en uitgangen behoort tot het verleden, terwijl HF-ruis verminderd wordt.

HF-ruis – door Akiko elektrosmog genoemd – kan voor een deel van de audiofielen hoorbare storingen in het uiteindelijke geluid opleveren. Om HF-ruis tegen te gaan zijn diverse filters verkrijgbaar. Akiko Audio combineert echter twee ‘filters’ in één klap: een HF ruisfilter en een stoffilter. Het idee is dat u de dopjes simpelweg in niet-gebruikte RCA in- en uitgangen van uw (voor)versterker prikt.

Mineralen

Elk dopje bevat een met mineralen gevulde cel die in staat is HF-ruis te verminderen waardoor details beter hoorbaar worden. Elke RCA cap wordt volgens de fabrikant langdurig cryogeen behandeld en voorzien van een 10mm dikke Akiko Audio Chip. Een binnenlaag van teflon zorgt voor extra demping. De caps zijn leverbaar met een goud of rhodiumvulling; goud klinkt warmer en rhodium iets neutraler. Voor de rest zorgen de caps door een goede afsluiting dat (huis)stof buiten uw apparatuur blijft.

2 REACTIES