11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Bluetooth 5 staat op springen

Bluetooth 5 staat op springen

0
Bluetooth 5 staat op springen

Ergens tussen het einde van dit jaar en begin 2017 mogen we Bluetooth 5 verwelkomen. Met in ieder geval een 8-voudige snelheid ten opzichte van Bluetooth 4.

Goed nieuws voor liefhebbers van draadloze audio-overdracht, want het lijkt erop dat Bluetooth 5 wat dat betreft veel te bieden heeft. De beoogde uitrol van het systeem rond het eind van het jaar past precies bij de meer data-hongerige systemen, waaronder kwalitatief goede audio. Ten eerste is de doorvoersnelheid met 800% vergroot, maar ook het bereik is verviervoudigd. Feitelijk zijn deze vernieuwingen volgens het Bluetooth-consortium vooral bedoeld om in te spelen op de markt rondom IoT ofwel Internet of Things maar dat is een draadloze koptelefoon eigenlijk ook een beetje.

Ademruimte

We gaan er echter vanuit dat er met de introductie van Bluetooth 5 ook bijvoorbeeld nieuwe codecs voor – hopelijk verliesvrije – audio-overdracht op stapel staan. Prettig is in ieder geval alvast het ruimere bereik, wat betekent dat u nu ook zonder meer de kamer uit kunt lopen en toch uw draadloze muziek op de koptelefoon blijft horen. Het is allemaal afwachten hoe het in de praktijk uitpakt, maar het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.