Bryston BLP-1 platenspeler

0
De gloednieuwe Bryston BLP-1 platenspeler

Bryston brengt een platenspeler in de vorm van de BLP-1 uit. Op zich bijzonder want dit bedrijf kondigde eerder aan nooit en te nimmer met zo’n apparaat te komen.

Zelfs Bryston is overstag als het gaat om vinyl. In de oorspronkelijke aankondiging lezen we dat het bedrijf nog geen jaar geleden vol overtuiging aankondigde nooit een platenspeler op de markt te brengen, inmiddels is dat statement overduidelijk achterhaald. De BLP-1 getuigt daarvan.

Nauwkeurige aandrijving

De nieuwe platenspeler is een snaar-aangedreven type, waarbij een PWM (pulsbreedtemodulatie) gestuurde motor met een laag toerental en hoog koppel de perfecte snaarspanning verzorgt. De uit gehard staal gemaakte spindel steekt in een eveneens gehard bronzen lager dat is gepolijst tot een tolerantie van slechts 0,02mm. De unieke ‘ademende’ plint zorgt voor reductie van ongewenste trillingen en de toonarm van titanium bestaat uit zeven onderdelen en ‘hangt’ in lagers van tungsten-staal. Ach ja, en dan is er nog – zoals op de foto te zien – een alleraardigst Nederlands vlaggetje te zien in de bekabeling richting cartridge. De platenspeler is vanaf begin juli verkrijgbaar en er hangt een (advies)prijskaartje van $3995 dollar aan, inclusief toonarm en Bryston voeding.