11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Elektor zelfbouw MM/MD-phono-voorversterker

Elektor zelfbouw MM/MD-phono-voorversterker

1
Elektor zelfbouw MM/MD-phono-voorversterker

Het enige echte Nederlandse elektronicatijdschrift Elektor presenteert in het juli/augustusnummer een ‘super ruisarme MM/MD-phono-voorversterker. Best interessant!

We gaan hier bij Alpha niet op de zelfbouwtoer, maar het is leuk om weer eens een project – analoog zelfs – in een Nederlands tijdschrift te zien dat onder de noemers ‘audio’ en ‘high end’ valt. De MM/MD-voorversterker die in het lab van Elektor zelf is ontworpen heeft de naam Supra 2.0 gekregen. Prettig is dat er hoofdzakelijk ‘gewone’ componenten zijn gebruikt en niet van die vervelend kleine smd-onderdeeltjes. Wel geldt dat met name de opamps flink aan de prijs zijn, dus een heel goedkoop bouwsel wordt het niet.

Keuze

Het grootste voordeel van een zelfbouwproject is dat u het helemaal naar eigen hand kunt zetten. Kies bijvoorbeeld voor een analoge voeding, of ga voor een schakelend exemplaar. Beoordeel zelf de verschillen, regel de hele voorversterker af naar uw eigen smaak. Zoals gezegd vindt u de bouwbeschrijving (vanaf pagina 48) en het bijbehorende artikel in de juli/augustus-uitgave van Elektor, het tijdschrift kost los €14,95

1 REACTIE