11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi HEOS wordt een ingrediënt

HEOS wordt een ingrediënt

0
HEOS wordt een ingrediënt

Het zat er natuurlijk aan te komen: HEOS modules voor Denon en Marantz. Bluesound doet dat, Yamaha werkt op deze manier en zo zijn er nog wel meer partijen te vinden die op basis van modules streaming brengen naar andere apparaten in het gamma. 

HEOS is een prima werkend multiroom audiosysteem. Dat hebben we al geschreven in de multitest multiroom audio. Hoe mooi zou het zijn als die functionaliteit ook naar bijvoorbeeld AV-receivers van Denon en Marantz zou komen? Nou, dat gaat ook gebeuren. En niet gek: Denon, Marantz en Heos vallen in dezelfde groep.

Een ingrediënt

Terrie O’ Connell – President of Sales & Marketing Europa, Azië en Oceanië – weet het treffend te verwoorden: HEOS wordt een ingrediënt voor Marantz en Denon.

Daarmee gaat de ‘branding’ strategie van Heos by Denon veranderen naar bijvoorbeedl Denon – powered by Heos. En ook: Marantz – powered by Heos. Dat is een heel andere benadering van het systeem.

Puristisch

Nu hebben we natuurlijk direct de vraag gesteld: welke productgroepen gaat D&M uitbreiden met deze modules? Allereerst gaan de AV-receivers voorzien worden van deze streaming functionaliteit. Dan zijn ‘instap’ receivers en versterkers aan de beurt.

De top-series voor puristen – denk aan versterkers van Marantz in de 10, 11 en wellicht ook 14-series – zullen geen Heos intern gaan krijgen. Puur vanwege afscherming, ruis en storing die deze netwerkmodules met zich meebrengen. Om Terrie te quoten: “Ken zou me lynchen als ik dit zou gaan doen”. Helder.

Video Terrie O’ Connell

Video Denon X6300H receiver met HEOS