18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Introductie Marantz 10-series

Introductie Marantz 10-series

9
Introductie Marantz 10-series

Eén van de grotere momenten van de D&M-conferentie is natuurlijk de introductie van de Marantz 10-series. Nu hebben we deze al gezien op High End Munchen 2016, maar het is altijd mooi om één van de sleutelfiguren binnen Marantz even te spreken over deze nieuweling: Ken Ishiwata. We hebben de presentatie ook even op video vastgelegd. 

De nieuwe Marantz 10-series bestaat vooralsnog uit twee componenten: de versterker en de (sa)cd-speler met usb-dac. Natuurlijk komt er ook nog een streamer: de NA-10. Wanneer weten we nog niet precies.

De prijzen van de 10-series zijn ongeveer 8000 euro voor de PM-10 en we gokken eenzelfde prijs voor de SA-10. We gaan dat nog navragen.

DSD

We hebben het inmiddels vaker gezien: conversie naar DSD. Ook de SA-10 doet dat intern. Alles gaat van PCM naar DSD om vervolgens analoog uit te gaan. We hebben gevraagd aan Ken hoe deze technologie anders is dan die van Sony. Hij meldde dat zo’n beetje alles anders is. De interne technologie is compleet in eigen huis ontwikkeld.

De usb-ingang accepteert PCM tot 32bit / 384 kHz. En DSD tot en met 11,2 MHz.

De versterker beschikt over twee Ucd-versterkers met een vermogen van 200 watt. Het is dezelfde opzet als de Marantz HD AMP. Dus met de zelf ontwikkelde ingangstrap en Marantz-tweaks. Uiteraard wat mooier en beter uitgevoerd om het prijspunt te kunnen halen.

Video introductie Marantz 10-series

9 REACTIES

  1. Ja dat trucje in de SA intrigeert me een beetje. Ik begrijp dat ” standaard” PCM signaal via DSD wordt geupsampled (is dat een woord…..) en daarna analoog de versterker in wordt geblazen. Ergo een PCM bron zal op die manier het best worden weergegeven. Ik neem aan dat signaal uit een PC maar wellicht ook wel uit een Sonos (nog geen studie van gemaakt) daarvoor zou kwalificeren. En dat zou wat kunnen bieden.

  2. Ken typisch staan de luidsprekers sterk ingedraaid. Hij lijkt mij 1 van de weinige die dat doet. Op shows zie ik het niet vaak. Waarom draait hij de speakers zo sterk in? Naast de apparatuur staat ook nog een subwoofer? Moet dan wel compleet overdonderend 🙂 zijn geweest die introductie.