TEAC HA-P5 portable DAC en koptelefoonversterker

0
De TEAC HA-P5 portable USB-DAC en koptelefoonversterker

De nieuwe TEAC HA-P5 is een high-end DSD-capabele USB-DAC en koptelefoonversterker in één oersterke aluminium behuizing.

De TEAC HA-P5 is opgebouwd uit discrete componenten op printplaten gefabriceerd in eigen Japanse fabrieken. De kwaliteit van deze printen is gelijk aan die van professionele TEAC audio-apparatuur, dus dat is alvast mooi meegenomen. De USB-DAC (intern afgehandeld door een Burr-Brown PCM1795) ondersteunt tot en met 24 bit / 192 kHz PCM en DSD 5,6 MHz. De koptelefoonversterker levert 2 x 160 mW uitgangsvermogen, waarbij de 3,5 mm koptelefoon uitgang over twee gescheiden massa’s beschikt. Niet vreemd, want dát principe is door de hele HA-P5 trouw gevolgd. Wel geldt dat ook standaard 3-pins koptelefoonstekkers compatibel zijn, maar de echte massascheiding tot aan de drivers van de hoofdtelefoon houdt u alleen door gebruik te maken van een aangepaste plug met meer segmenten.

Ingangen

Naast de USB-ingang zijn verder nog digitale optische coax-ingangen alsmede een analoge lijningang beschikbaar. Via de software op de pc of een app op de iPhone of Android-mobiel speelt u daar ook moeiteloos high-res audio af. De HA-P5 kost €599 en is vanaf juli dit jaar leverbaar.