13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Apple en Tidal: een gouden combinatie?

Apple en Tidal: een gouden combinatie?

2
Apple en Tidal: een gouden combinatie?

Het gonst de afgelopen dagen alweer een tijdje geruchten rondom een mogelijke overname van Tidal door Apple. Of het ook echt wat wordt?

Het is altijd moeilijk inschatten wat geruchten rondom Apple uiteindelijk daadwerkelijk onder de streep opleveren. Momenteel is de fabrikant in gesprek met high-end muziekdienst Tidal over een mogelijke overname. Op zich is de gedachte natuurlijk niet heel vreemd. De eigen muziekdienst van het hippe bedrijf is wat aan het versukkelen en van high-end muziekstreams is daar nog altijd geen sprake. Juist kieskeurige Apple-bezitters weten kwaliteit zonder meer te waarderen. En daar past Tidal dan weer prima bij.

Apple en Tidal: High-end voor de massa?

Extra voordeel van een overname door de computer/mobieltjes/tabletten-fabrikant is dat high-end audio (of dan tenminste de gestreamde variant) bekender wordt bij een veel groter publiek. Wellicht wordt daardoor een nieuwe standaard gezet op het gebied van ‘geluidskwaliteit voor de massa’, wat natuurlijk nooit weg is. En veel van hun apparaten kunnen sowieso heel aardig overweg met ‘het betere geluid’, dus daar zal het ook alvast niet aan liggen. Mogelijk interessante ontwikkelingen staan dus op stapel!

2 REACTIES

 1. Natuuuurlijk zit ik ook niet te wachten op MQA!
  Als recording engineer en 40 jaar in high end audio bezig en een groot voorstander van Analoog en DXD.
  moet gewoon toegeven dat MQA met onze eigen opnamen schokkend veel beter is.
  En voor de rest is het de vraag aan de rechten kant politiek en eigen belang van iedereen . .Maar laten we dat gescheiden houden. We zullen wel zien

  Gagroet Harry

 2. Mijn verwachting is dat het Apple alleen maar te doen is om de artiesten, die nu exclusief op Tidal te verkrijgen zijn, naar zich toe te halen. Tidal heeft sinds Jay-Z het had overgenomen toch enkele miljoenen extra gebruikers opgetekend.

  Kan me niet voorstellen dat lossless streaming een motivatie voor Apple is.