Audio Technica AT-ART1000, een subliem cartridge

0
Het nieuwe Audio Technica AT-ART1000 cartridge

Het gloednieuwe Audio Technica AT-ART1000 cartridge is gemaakt voor een ieder die het onderste uit de kan wil halen wat zijn of haar vinylcollectie betreft.

Het AT-ART1000 cartridge is een moving coil-type dat geheel met de hand in elkaar is gezet. De spoel is aan het uiteinde van de naald – dus direct boven de naaldpunt – geplaatst, en niet zoals traditioneel het geval aan het andere eind van de naald. De conversie van mechanische trillingen naar een elektrisch signaal vindt dus op de plek waar het allemaal gebeurt plaats. De uit acht windingen bestaande spoelen (een op de naald en de andere vast gemonteerd op het cartridge-chassis) leveren een uitgangssignaal van 0,2 mV.

Titanium

De behuizing van het cartridge is gemaakt van sterk doch lichtgewicht titanium en de niet-magnetische kernspoel heeft een impedantie van 3 Ohm. Dan komen we bij de prijs aan, deze bedraagt – omgerekend – circa €4900. Voor dat bedrag geeft u uw vinylverzameling een flinke boost qua geluidskwaliteit, zeker als u momenteel geen audiofiel cartridge in gebruik hebt.