19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Clones Audio The Host muziekserver

Clones Audio The Host muziekserver

1
Clones Audio The Host muziekserver

Clones Audio – gevestigd in Hong Kong – is een fabrikant die prettig geprijsde high-end apparatuur pretendeert te maken. The Host is de eerste muziekserver van de Chinezen.

De basis van The Host wordt gevormd door – zoals aan de hand van foto’s af valt te leiden – waarschijnlijk een standaard mini ITX-moederbord. In plaats van een schakelende voeding in te zetten heeft Clones Audio – gevestigd in Hong Kong – gekozen voor een lineair exemplaar. Deze optie zorgt voor minder (HF) ruis, wat in het geval van audiotoepassingen natuurlijk wel zo prettig is. De voeding levert overigens aparte voedingsspanningen voor het moederbord, de harde schijf of SSD en andere onderdelen.

Roon-compatibel

Linux met Roon vormt het besturingssysteem, maar desgewenst kan ook gekozen worden voor Daphile. Ingebouwd is verder een SHAAR USB gateway. Als opslagmedium kan gekozen worden uit – al naar gelang de grootte – een SSD of HD (256 GB, 500 GB, 1 TB of 2 TB). Om snel gegevens van en naar The Host te kunnen overbrengen komt de Gigabit-ethernetaansluiting goed van pas. Een mooie aluminium behuizing maakt het geheel af. De muziekserver gaat voor vanaf €1377 over de toonbank; de prijs is grotendeels afhankelijk van welke SSD of harddisk u kiest.