Hegel Mohican, een audiofiele cd-speler

5
Dit is niet de Hegel Mohican, maar hij gaat er waarschijnlijk wel als twee druppels water op lijken

Ondanks een steeds groter groeiend high-res muziekaanbod is er zonder meer plaats voor de Hegel Mohican, een cd-speler met interessante mogelijkheden.

De trend is om steeds meer functionaliteit in één apparaat te stoppen, iets dat ook terug te zien is in audioland. De all-in-ones schieten als paddenstoelen uit de grond, maar het Noorse Hegel trekt zich daar weinig van aan. De recent aangekondigde Mohican is een cd-speler pur sang, zonder overbodige en afleidende fratsen. Voorzien van een eigen loopwerk (en geen opgepimpte cd-rom-drive) en Hegel’s eigen servoboards. Digitale ingangen zult u vergeefs zoeken op deze speler, slechts een 75 Ohm BNC-uitgang – voor transportdoeleinden – is beschikbaar. En een setje analoge uitgangen dat van signaal voorzien wordt door Hegel’s HD30 DAC annex digitale voorversterker.

SoundEngine

Om de speler echt helemaal af te maken is voorzien in SoundEngine-technologie. Daarmee behoort de Hegel Mohican zonder meer tot de top betreffende cd-spelers en klinkt uw collectie (weer?) als een klok. Vooralsnog is er geen prijs bekend en de precieze specificaties zijn ook alleen nog bekend binnen de muren van de fabriek.

5 REACTIES