15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Jooki: muziek voor kinderen

Jooki: muziek voor kinderen

0
Jooki: muziek voor kinderen

Met de Jooki – een bijna-Kickstarterproject – geeft u kinderen een wel heel eenvoudig te bedienen muziekspeler in handen waarvoor ze geen letter hoeven te (kunnen) lezen.

Het nadeel van veel muziekspelers en (of) apps op een smartphone of tablet is dat ze allemaal tenminste voor een deel tekstgebaseerd zijn. Erg jonge kinderen kunnen daar niet of niet goed mee overweg, wat hun eigen muzikale ontdekkingstocht natuurlijk wat beperkt. De Jooki – binnenkort verwacht op Kickstarter – pakt het heel anders aan. Weg met displays en gecompliceerde knoppen!

RFID

Om een specifiek stukje muziek (of een album) af te spelen plaatst een kind simpelweg een figuurtje op de Jooki. Dankzij een ingebouwde RFID-chip daarin en een reader in de speler (de makers omschrijven het geheel voor het gemak als NFC) begint het afspelen direct. Elk figuurtje beweegt de speler tot het afspelen van iets anders. Niks geen ingewikkeld gedoe met menu’s en andere – voor een kind – gecompliceerde zaken. Figuurtje plaatsen en luisteren volstaat. De speler beschikt over 4GB ingebouwde opslagruimte en een al even ingebouwde (dubbele) speaker. Voorintekenen kan alvast hier. Met een beetje geluk is de Kickstarter een succes en hebt u er weer een mooi Sinterklaas- of kerstcadeau bij!