13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi LANRover van PS Audio, USB over een netwerkkabel

LANRover van PS Audio, USB over een netwerkkabel

3
LANRover van PS Audio, USB over een netwerkkabel

USB zorgt voor een directe koppeling met de in ruistechnisch opzicht geziene ‘lawaaiige’ pc; met de LANRover omzeilt u dit probleem op een bijzondere manier.

USB en (HF) ruis zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemiddelde pc levert een USB-signaal dat niet bepaald schoon is te noemen. Via filters is een en ander op te lossen, maar het kan nog mooier met de LANRover van PS Audio. Dit is feitelijk een setje bestaande uit een USB naar LAN-converter en een LAN naar USB-converter. Het eerste apparaat sluit u op de pc of laptop aan, waarbij gezorgd wordt voor een stevige filtering van alle ongewenste zaken. Vervolgens sluit u het tweede apparaat via een standaard (of audiofiele) LAN-kabel aan. Koppel vervolgens aan de andere kant een DAC en u bent ‘in business’ zoals dat zo mooi heet.

Kabellengte

De apparatenset biedt meer dan alleen filtering en conversie. Ten eerste worden de gegevens in packetvorm omgezet, wat het mogelijk maakt om beide apparaten via een router te koppelen. Verder omzeilt u de maximale kabellengte van USB (5 meter), LAN biedt u de mogelijkheid tot gebruik van vele malen langere kabels. Het systeem kan overweg met PCM tot en met een samplerate van 325 kHz en dubbele datasnelheid-DSD. De betatests beginnen eind deze maand, het product moet snel daarna leverbaar zijn voor een adviesprijs van $599 dollar in de VS.

 

3 REACTIES

  1. De PS Audio oplossing lijkt me vooral heel geschikt om lange afstanden overbruggen. Zelf heb ik gekozen voor de oplossing van LH Labs, de LightSpeed Revive. Deze is ook heel recent gelanceerd. Ik heb hem pas dit weekend besteld, dus nog niet in huis…

    In het kort:

    “LightSpeed Revive combines a USB data stream regenerator and 5V battery power supply in one box to deliver the quietest, most accurate USB signal possible to your DAC. By replacing the source device’s noisy 5V USB power supply with an ultra quiet battery supply (or external low noise 5V DC linear power supply) LightSpeed Revive feeds your USB DAC the best 5V power possible. No high frequency noise. No voltage fluctuations. Nothing to impede the flow of music. However, a better power supply is only part of the story. The second key element in LightSpeed Revive is our proprietary 10G bandwidth USB data signal Regeneration and Revive (R+R) stage. This circuit receives the USB high speed differential pair signal from the computer or music stream device, completely new USB data stream only to regenerate a completely new USB data stream signal to feed the USB DAC. The throughput and bandwidth capability of this signal regeneration circuit is 10 Gbps, making it fully compatible with both the USB 3.0 and USB 2.0 standards. The Regeneration and Revive stage features a carefully chosen IC with true 10G PHY capability powered by an ultra-low-noise power supply. This supply relies on precision voltage regulators and dozens of high frequency decoupling capacitors to remove any noise or distortion that often lead to issues with signal integrity. Even the multi-layer printed circuit board has been painstakingly laid out to maintain 10G bandwidth. Distances between each and every differential pair signal have been carefully calculated to avoid any potential for impedance mismatch.”

    Het is mijn bedoeling is om de Revive afwisselend te gaan gebruiken op mijn bureauset (iPad2 > LightSpeed Revive > LH Labs Geek Out V2+ Infinity > HifiMan HE-560) en op mij. grote set (Mac-Mini > LightSpeed Revive > (BMC) DAC > Sennheiser HD800 (met Vero Reference kabel en bass dongle van M.I.T.). Benieuwd wat de Revive gaat doen!