11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi SoundCloud in de verkoop volgens Bloomberg

SoundCloud in de verkoop volgens Bloomberg

0
SoundCloud in de verkoop volgens Bloomberg

Volgens Bloomberg staat het Duitse SoundCloud in de etalage, de vraagprijs ligt volgens hen op 1 miljard dollar. Misschien iets voor Apple?

De wereld van streaming is big business, zo blijkt ook uit de volgens Bloomberg-bronnen op handen zijnde verkoop van SoundCloud. De streamingdienst van Duitse origine is vooral bekend vanwege de onafhankelijke producers en DJ’s. Toch leidt de stijgende populariteit niet tot de verwachte winsten, sterker nog: de afgelopen jaren werden er alleen maar oplopende verliezen genoteerd.

Concurrentie

In de VS heeft de streamingdienst een betaald abonnement geïntroduceerd, voor zo’n 10 Euro (omgerekend) per maand kan er onbeperkt naar streams geluisterd worden. Dat bedrag klinkt natuurlijk erg bekend in de oren, want het wordt ook gehanteerd door concurrenten als Spotify of Apple Music. En als we het dan toch over de laatste partij hebben: zou Apple kiezen voor Tidal of SoundCloud? Wie de dienst ook koopt, het is wel te hopen dat het (mede) een thuis blijft voor de onafhankelijke artiesten, want dat was altijd de basis en het leuke van SoundCloud.