11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Trilogy 993: combinatie van buis en transistor

Trilogy 993: combinatie van buis en transistor

9
Trilogy 993: combinatie van buis en transistor

De hybride Trilogy 993 is een ideale stereoversterker voor iedereen die niet kan kiezen tussen de warme buizenklank van weleer en moderne solid state techniek.

Dat een versterker (deels) gebaseerd op ‘oude’ technieken er zonder meer hypermodern uit kan zien bewijst Trilogy met de 993. En het is niet alleen klassieke buizentechniek die we in het inwendige van deze stereoversterker aantreffen, maar ook zeer recente halfgeleidertechnologie. Het bijzondere ontwerp begint al bij de voeding: daarin treft u een smoorspoel aan die ongeveer even groot is als de trafo zelf. Dit onderdeel zorgt voor een zeer schone voedingsspanning, ontdaan van ruis, spanningspieken en andere ellende die meelift met de netspanning.

Nette cijfers

De gesofisticeerde mix tussen buizen en halfgeleiders zorgt volgens de Britse fabrikant voor een bijzonder indrukwekkende klank. Het is zonder meer de moeite om de productpagina van deze 993 eens aan een nadere inspectie te onderwerpen, voor liefhebbers van techniek is hier zonder meer interessante informatie te vinden. Inclusief spannende naaktfoto’s van het inwendige van de versterker. Het maximale uitgangsvermogen bedraagt 2 x 125 Watt in 8 Ohm of 2 x 200 Watt in 4 Ohm. De frequentierespons ligt tussen 5 Hz en 30 kHz en de vervorming bedraagt minder dan 1% bij maximaal vermogen.

9 REACTIES

 1. Een door John Sampson (wat een kanjer!) totaal gemodificeerde Musical Fidelity KW550 Integrated. Ook hybride. Door mij destijds nieuw gekocht. Maar voor die 6000 van de Trilogy koop je ook een 2e hands KW550 EN laat je die door JS modificeren EN houd je ook ruim 2000 over voor andere leuke zaken. Als bonus heb je dan een versterker die speelt als de echt heel dure jongens. Het bewijs speelt terwijl ik dit schrijf. Geweldig!
  P.S.: JS was jaren de top engineer bij Musical Fidelity en weet als geen ander hoe de ontwerpen in elkaar zitten en wat en hoe er geoptimaliseerd kan worden. Enne … er gaan dan ook nieuwe buizen in.

 2. Zou sympathiek zijn als bij een berichtje ook de prijs werd genoemd; Dan weet ik meteen of ik verder moet lezen, of dat ik iets nuttigers ga doen.
  Het is vervelend dat de lezer altijd moeite moet doen om achter de prijs te komen.
  Zo kreeg ik bijv. een uitnodiging om naar de nieuwe Meridian Ultimate DAC te komen luisteren.
  Moest Googelen om achter de prijs te komen.
  Die blijkt 20.000 Engelse Ponden te zijn…. Aangezien dat niet onder mijn matras ligt heb ik besloten mij niet onnodig hebberig te laten maken.