19.7 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Yamaha MusicCast Strategie 2016+

Yamaha MusicCast Strategie 2016+

0
Yamaha MusicCast Strategie 2016+

Yamaha heeft 29 en 30 juni jongstleden Europese geschreven pers uitgenodigd om de meest recente plannen van het Japanse merk te communiceren. Dit uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje in een mooie omgeving; het Yamaha MotoGP hoofdkwartier niet ver van het heerlijke Milaan.

Synergie

Deze locatie is niet zomaar gekozen. Yamaha legt dan wel de nadruk op nieuwe MusicCast producten, maar de belangrijkste boodschap is wellicht van een heel andere aard, namelijk, de bundeling van de verschillende disciplines die het merk rijk is. Yamaha Music, Yamaha Motors en Yamaha Audio & Visual. En op welke plek wordt technologie beter tastbaar dan op deze locatie?

Daar zit muziek in

Een goed product valt of staat met het aanbod van content. Yamaha geeft aan voor haar MusicCast producten streamingdiensten van Napster, Spotify, Qobuz, Napster en vTuner te ondersteunen en voegt hier, naar verwachting, rond het derde kwartaal van 2016 de muziekdienst Tidal aan toe. Het merk is op dit moment eveneens in onderhandeling met Apple Music; aan content geen gebrek.

Aan nieuwe producten overigens ook niet. Behalve een twintigtal geheel nieuwe MusicCast producten, geeft Yamaha een indruk waartoe deze standaard in staat is, namelijk het integreren van MusicCast technologie in zowel de leefomgeving (multiroom toepassing) alsmede in andere Yamaha productgroepen en hiermee wordt het interessant.

Ecosysteem

Yamaha heeft tot doel een MultiCast ‘ecosysteem’ te creëren en de eerste demonstraties zijn veelbelovend. Integratie van MusicCast technologie in, bijvoorbeeld, muziekinstrumenten geeft een geheel nieuwe dimensie aan muziekbeleving. Tijdens ons bezoek aan het MotoGP hoofdkwartier toont Yamaha de aanwezige pers een demo van een met Disklavier uitgeruste vleugel.

MusicCast_Demo

De gedachte hierbij is dat de klant na aanschaf van het Yamaha instrument een concert van, zeg, Elton John niet enkel live via de televisie kan volgen, maar dat de piano – exact – de toetsaanslagen in de huiskamer reproduceert. Tevens kunnen de Disklavier en MusicCast producten synchroon werken, waarbij de afzonderlijke MusicCast speakers backing-tracks en zang met het pianospel mee laten meelopen.

We kunnen u verzekeren dat de eerste demonstraties een hele positieve indruk bij ons hebben achtergelaten en lichten ons een tipje van de sluier op over de toekomstplannen van Yamaha. Waar gaat het verder naartoe? Wij kunnen hierover alleen maar gissen, maar bij Yamaha weten ze waarschijnlijk al heel veel meer…