18.5 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi 432 EVO introduceert twee nieuwe modellen

432 EVO introduceert twee nieuwe modellen

9
432 EVO introduceert twee nieuwe modellen

432 EVO pakt uit met twee nieuwe modellen voor het nieuwe hifi-seizoen. Ten eerste is er de 432 EVO AEON en daarnaast is ook de HIGH-END leverbaar met I2S.

De AEON muziekserver is de opvolger van de HIGH-END en betreft een volgens de fabrikant aanzienlijk verbeterde versie. Zo is voorzien in een USB3-aansluting die via een apart master clock-bord geklokt wordt. Dat levert een nog lagere jitter op. Verder werd de timing van het gebruikte (custom) Linux besturingssysteem aangepast. Nu lopen audioprocessen op één specifieke processorkern waarbij een custom scheduler wordt ingezet. Normaal gesproken gebruikt Linux een scheduler (taakbeheerder) die met een frequentie tot 1000 Hz tussen processen schakelt. Dat zorgt helaas ook voor meetbare software-jitter en dat is met de aangepaste software opgelost. De nieuwe AEON kost €5000, aardig is dat bestaande HIGH-END-klanten kunnen upgraden voor het verschilbedrag tussen de nieuweling en de ‘klassieke’ versie. We hebben het dan over €1000.

I2S

De 432 EVO HIGH-END – eveneens een muziekserver – is zeker nog niet afgeserveerd. Sterker nog: ook hier is een nieuwe variant van beschikbaar, al zijn de verschillen hier minder ‘dramatisch’. Naast een versie met USB kunt u nu namelijk ook voor een I2S-variant kiezen. Bij dit protocol worden het kloksignaal en de audiodata over een aparte kabel verstuurd, wat volgens sommigen – zo meldt de fabrikant – voor een hoorbare verbetering zorgt. Tevens is een I2S-versie beschikbaar voor de Lyngdorf TDAI-2170, waardoor het signaal van begin tot eind via I2S getransporteerd wordt. De USB- en I2S-versie hebben dezelfde prijs: €4000. De apparaten zijn te beluisteren bij Hifi Corner, HIFI FAN en Audioperfect (allen in België). Meer informatie bij Klinkt Beter en 432 EVO.

9 REACTIES

 1. Je kan je AAZ altijd vergelijken met al onze modellen bij Sense Of Music in Benthuizen. De nieuwe AEON met Roon interface staat daar sinds gisteren demonstratieklaar. Ook Peter van AudioPerfect en Roger van Hifi Corner Antwerpen hebben de nieuwe AEON presentatieklaar. Je hebt dan één van de best klinkende streamers (met naar keuze bitperfect of 432 Hz) en de beste interface momenteel op de markt,

  In het oktober nr van HVT komt er een review van ons Essence model, die o.a. bij Audiomaat in Tilburg en Sense of Music beluisterbaar is. De essence is ons model met ingebouwde DAC.

  Het welbekende HIGH-END model kan je beluisteren op de X-FI bij Audiomaat in kamer 119, bij Sense Of Music en bij Audiotec in Ulft.

 2. Blijkbaar is ef zeker een markt voor deze apparaten….speel zelf met een AudioAanZee streamer en genieg er nog elke dag van….

  Zou toch mooi zijn om een aantal van dit soort streamers naast elkaar te zetten en te kijken/ luisteren of er verschillen zijn waar te nemen….? Wellicht rechtvaardigt de prijs van een EVO gezien de uitkonst van de luistertests?

 3. “De apparaten zijn te beluisteren bij Hifi Corner, HIFI FAN en Audioperfect (allen in België). ” gaat dus specifiek over het nieuwe 432 EVO AEON model.

  Nog even meegeven dat de 432 EVO muziekservers in Nederland te beluisteren zijn op volgende locaties:

  – in de nieuwe vestiging van Sense of Music in Benthuizen

  – bij Audiomaat in Tilburg, staat tevens op de X-FI show

  – bij Audiotec in Ulft

  In België kan je ook terecht bij BELHiFi (Meise) en Vaessen audiodesign (Brasschaat) die momenteel het 432 EVO HIGH-END model demonstratieklaar hebben staan.

  • Zouden we graag willen doen, maar de testvoorwaarden sluiten niet aan bij Alpha Audio. We zouden de streamer dan toch wel twee weken willen lenen om er goed bekend mee te zijn. Ook schroeven we apparaten indien mogelijk open, om even onder de kap te kijken. Beide zaken was een probleem. Met name de langere leenperiode was niet mogelijk. Dan houdt het dus op…