20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Atoll MD100, een heerlijk compacte cd-speler

Atoll MD100, een heerlijk compacte cd-speler

0
Atoll MD100, een heerlijk compacte cd-speler

Met de MD100 presenteert Atoll de laatste aanvulling op de ‘compact reeks’. De lekker kleine high-end componenten vinden overal wel een plekje, ideaal.

Op de MD100 is zonder meer het gezegde ‘klein maar fijn’ van toepassing. Een cd-mechaniek van TEAC vormt de basis, dit station kan overweg met CD, CD-R, CD-RW en – voor de liefhebbers – MP3. Al is dat laatste natuurlijk niet puur aan het loopwerk zelve te danken. Met de meegeleverde afstandsbediening bestuurt u niet alleen de cd-speler, maar ook eventuele andere componenten uit de compact serie. Als convertor heeft Atoll gekozen voor de PCM5102 DAC van Texas Instruments met een maximale resolutie van 24 bits bij 192 kHz, al haalt een cd wat dat betreft natuurlijk nooit het onderste uit de kan.

Nette afvlakking

De ingebouwde trafo wordt – na een gelijkrichter – bijgestaan door afvlakkingscondensatoren met een totale capaciteit van 10.411 uF, ruim voldoende om de speler doodstil te houden. Qua uitgangen is voorzien in een setje analoge RCA-lijnuitgangen, twee digitale uitgangen (coax en optisch). De MD100 staat natuurlijk het mooist in een torentje opgebouwd uit een of meer andere onderdelen uit de ‘mini-serie’, waaronder een versterker, voorversterker, DAC en muziekstreamer. Maar niets staat u in de weg om het systeem aan een andere high end-eindversterker te koppelen. De importeur van het merk is Belram en de speler is leverbaar in zilver en zwart.