Dali Katch: Bluetoothspeaker met Apt-X

3
De Dali Katch, een Bluetooth 4.0-speaker met Apt-X

Veel Bluetooth-speakers produceren een klank die erg tegenvalt; de Dali Katch lijkt tot de betere exemplaren te behoren. Al was het maar vanwege Apt-X.

Wie ook onderweg in tent, camping of boot wil genieten van wat muziek ontkomt bijna niet aan een Bluetooth-speaker. Want om nou een complete Hifi-installatie mee te nemen is niet echt praktisch. De Dali Katch lijkt ons een interessante kandidaat. Ten eerste ondersteunt de in verschillende kleuren verkrijgbare speaker Bluetooth 4.0 met Apt-X, dat laatste komt de geluidskwaliteit natuurlijk zeer ten goede.

Speakers aan beide kanten

Maar ook de overige specificaties zien er netjes uit. Twee aluminium subwoofers en twee soft-dome tweeters worden aangestuurd door een 2 x 18 Watt klasse D eindversterker. Een ingebouwde 2600 mAh-accu levert de benodigde energie. Dankzij een USB-charge aansluiting kunt u ook bijvoorbeeld een Chromecast-dongle van energie voorzien. De ingebouwde speakers bevinden zich zowel aan de voor- als achterzijde van de Katch, deze ‘achterspeakers’ maken gebruik van muurreflectie. Het kleinood kost – omgerekend – ongeveer €425. Helaas is de speaker pas vanaf begin oktober leverbaar, dus zomers gebruik zit er niet meer in.

3 REACTIES

  1. Mooi ontwerp. Plat en daardoor des te knap om bas uit zo’n kleine kast te halen die dan nog strak klinkt ook, ongetwijfeld ook dankzij dsp en passief membraan.
    Ik ben benieuwd naar stereobeeld je kunt tenslotte maar èèn tweeter naar je toerichten. Woofers en tweeters zijn niet tegenover elkaar gemonteerd.
    Apt-X wordt regelmatig gepresenteerd alsof dit enorm kwaliteits verhogend is, daar heb ik mijn twijfels over. Dit is bij dit soort ontwerpen imho niet goed genoeg om dit te horen tov gewoon bluetooth.